28-03-2021

Actief naar buiten, het kan
Bewegen is goed voor iedereen en zeker ook voor oudere senioren. De lessen in de zaal kunnen nu niet, maar Senior Sportief Actief en de Buurtsportcoach Senioren bieden mooie alternatieven aan voor buiten.
Coronaproof blijven bewegen
Bij elkaar op visite gaan is momenteel niet zo’n goed idee, maar men moet wel blijven bewegen. Gelukkig kwam het personeel van het Veenweidebad met een leuk aanbod. Zij wilden wel met de deelnemers van Senior Sportief Actief gaan wandelen, want in het zwembad valt helaas toch nog weinig te organiseren. Na een rondje bellen hadden verschillende 80 en 90 plussers daar wel oren naar. Het bleek inderdaad veel gezelliger én stimulerender om met z’n tweeën te wandelen dan alleen. Inmiddels worden het al een wekelijks terugkerende afspraakjes!


Brein Actief
Brein Actief is een beweeggroep waarbij niet alleen buiten gewandeld wordt, maar waar ook cognitieve oefeningen worden gedaan om die grijze massa actief te houden. Al maanden kan dit niet doorgaan en de deelnemers missen het erg. Ook nu konden de Optisporters in de bres springen.
In tweetallen gingen ze met een routebeschrijving op pad en kregen een cognitieve opdracht mee.
Onderweg werden ze verrast door een mobiele koffiekar, voor een kopje koffie to go.
Ook dit succes krijgt een vervolg en zo pakken we creatief de draad weer een beetje op.

Duofietsen
Inmiddels zijn de bewoners van Maria-oord allemaal gevaccineerd en staan ze te springen om weer naar buiten te mogen. Als het wat warmer wordt wil men graag  extra vrijwilligers om met de duofietsen op pad te gaan. Ook hier is contact gelegd met de enthousiastelingen van het zwembad en wordt nog overlegd of dat haalbaar is.

Ook interesse?
Denkt u bij het lezen van dit stukje: ik wil ook wel op pad met een beweegmaatje of wellicht zelf beweegmaatje worden, neem dan gerust contact op met Jos Kooijman. Tel 06 27132082 of mail naar proj@seniorsportiefactiefdrv.nl