23-08-2022

Senior Sportief Actief en MTC Fysiotherapie laten u niet vallen.

Veel beter nog; met een 10 delige cursus valpreventie wordt er gewerkt aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denkt u misschien, maar uw lichaam gaat nu eenmaal veranderen bij het ouder worden en dat is van invloed op de balans. Na tien lessen bent u een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis, balans, spierkracht en mobiliteit.

PROGRAMMA

Theorie In Balans: De eerste 4 lessen wordt gestart met 1,5 uur theorie. U krijgt antwoorden op vragen als hoe werkt evenwicht nu eigenlijk? Wat zijn risicofactoren. Wat is de invloed van zintuigen en medicijngebruik, maar ook van gedrag en omgeving. De vijfde les staat helemaal in het teken van veilig en zelfverzekerd fietsen.

Praktijktraining: Na de koffie/thee pauze gaat u in de sporthal verder met de praktijk. Met de Otago methode gaat u praktisch en effectief aan de slag voor sterkere spieren, een beter balansgevoel en een goede looptechniek. Ook wordt op dikke matten het begin van valtechniek aangeleerd. Het zijn totaal 10 lessen. Dus na de eerste vijf lessen omvat de les alleen een uur praktijktraining.

Locatie: De Willisstee, Pieter Joostenlaan 25, Wilnis Start: Maandag 26 september bij de Willisstee, 13.30 - 16.00 uur

Met op 24 oktober alles over veilig fietsen, 13.30 - 16.00 uur En vanaf 31 oktober vervolg praktijktraining van 15.00 tot 16.00 uur

Eigen bijdrage

Voor de gehele cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 75,00. U ontvangt dan een cursusboek en natuurlijk wordt voor koffie en thee gezorgd.

Heeft u al eerder de cursus valpreventie gevolgd?

Het is verstandig om de training, met name de valtechniek, jaarlijks te herhalen. Vanzelfsprekend kunt u de theorie dan overslaan. Dan volgt u dus 10 x alleen de praktijktraining van 15.00 tot 16.00 uur. Eigen bijdrage € 35,--.

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de cursus valpreventie? Stuur een e-mail naar projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl of bel Mw. Jos Kooijman 06-27 13 20 82

xxx