28-07-2022

Tjitske (77 jaar), een dame met pit, is al vele jaren trouwe deelnemer van de SSA SW-groep op de dinsdagavond.
Tijdens deze trainingen is zij meestal in de voorhoede te vinden. Maar er is natuurlijk ook gelegenheid voor een praatje onderweg. En zo hoor je nog eens wat. In de eerste jaren kwam zij, net uit haar stressvolle baan, aan gesneld om toch nog op tijd voor de les aanwezig te zijn. Na haar pensioen ging zij het echter niet rustiger krijgen. Als vrijwilligster stort zij zich op haar nieuwe taken. Daarnaast verleend zij ook nog mantelzorg aan 2 naasten.
Eéns per jaar ontvlucht zij voor 4 dagen de dagelijkse verplichtingen om de 4daagse van Nijmegen te lopen. Dit jaar voor de 11 e keer! “Het was afzien, eerst de hitte, toen de regen, maar gelukt!” Op mijn vraag of zij baat heeft bij de wandeltraining gaf zij een volmondig “ja”. “De instructies tijdens de lessen kan ik goed gebruiken tijdens deze wandeltocht. Mijn schouders laag, borstkas open, naar de
‘berg’ toe hangen wanneer ik klim of daal, maar ook mijn uithoudingsvermogen! Al heb je zeker ook wilskracht nodig om deze missie te volbrengen”, aldus Tjitske.
Dat laatste heeft zij zeker en ik vraag dan ook een ‘applaus’
voor deze SSA deelnemer!

Joke (docent)