27-11-2021

De omstandigheden door corona hebben geleid tot een aantal maatregelen voor Oostenrijk die wij als te bezwaarlijk ervaren om de reis te kunnen laten doorgaan. We noemen er een paar:
- Gedurende de reis naar, in en van Oostenrijk is het dragen van een mondkapje verplicht;
- Vaccinatie met Pfizer, Moderna, AstraZeneca is slechts geldig tot 270 dagen na de tweede dosis. Dit geldt ook voor de enkele vaccinatie met Janssen;
- Het dragen van een medisch mondkapje (zogeheten FFP-2 model) in openbaar vervoer, skiliften en openbare gelegenheden is verplicht;
- In Oostenrijk geldt momenteel (eind november 2021) tot in ieder geval 12 december, een lockdown. Hoe het daarna gaat is nog onbekend, maar versoepeling lijkt ons niet direct voor de hand te liggen.
Wij voelen ons, als organisatoren namens Senior Sportief Actief verantwoordelijk voor het welzijn van onze deelnemers. Wij vinden ook dat de reis een plezierige ervaring moet zijn. En dat zien wij met alle huidige, en mogelijk toekomstige, beperkende coronamaatregelen eerlijk gezegd niet gebeuren.
Dit alles is dan ook de reden waarom wij hebben besloten om de organisatie van de reis naar Nassereith niet voort te zetten. Wij hopen deze over een jaar wél te kunnen realiseren.
Info Coronamaatregelen Oostenrijk vakantie | ANWB

René Janszen en Kees van Wijngaarden