17-08-2022

Extra DoortrappenDag op 12 september

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Met steun van de provincie is gemeente De Ronde Venen ook een Doortrappen gemeente en is mevrouw Jos Kooijman, namens Senior Sportief Actief, een belangrijke spil in de activiteiten rondom Doortrappen. Zo is er in juni nog een succesvolle Doortrappenweek geweest met volop deelnemers. En dat smaakt naar meer. Op 12 september wordt er een DoortrappenDag georganiseerd. Voor als u de vorige editie gemist heeft of graag nog een keer mee wilt doen.

Om te onderschrijven waarom veilig blijven fietsen zo belangrijk is heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat toegezegd dat hij graag een bezoek komt brengen aan de DoortrappenDag op 12 september in de gemeente De Ronde Venen.

Naast het bezoek van de minister staat deze dag in het teken van informatie, veiligheid, gezondheid en natuurlijk gezelligheid. Want veilig fietsen tot je 100ste staat voorop!

Hoe gaan we dat doen?

· Informatie: u wordt om 10.15 uur welkom geheten in de Willisstee Wilnis met een kop koffie of thee en wordt begonnen met een minicursus Stevig op de pedalen. Informatie waardoor u zich zekerder zal voelen op de fietstocht erna.

· Veiligheid: er wordt niet alleen veel verteld over veilig fietsen, er wordt ook een stukje gefietst over het fietsparcours. En Het Fietshuys uit Abcoude zorgt voor een gratis fietscheck

· Gezondheid: zorg voor beweging is altijd van groot belang. De fietsgym mag dus niet ontbreken.

· Gezelligheid: Doortrappen activiteiten zijn altijd gezellig, maar 12 september doet de organisatie graag wat extra’s: om 12.30 uur is er een lunch waarna er vol energie gestart kan worden met de fietstocht van 20 á 25 km.

Deze dag kunt u ook kennismaken met verschillende aangepaste fietsen zoals de fiets met lage instap en een driewieler. Fietsmaatjes is aanwezig met een duofiets. Zo zijn er dus voldoende opties om in beweging te blijven als (geheel) zelfstandig fietsen niet meer lukt.

12 September wordt een aantrekkelijke dag met een feestelijk tintje. Dus de moeite waard om mee te maken en voor aan te melden. Wilt u meer informatie of direct aanmelden? Mail naar projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl of
bel mevrouw Jos Kooijman: 06 -27132082
Deelname is kosteloos.