14-01-2020

Een nieuw jaar, sportief en actief

Het bestuur wenst jullie allen zo’n sportief en actief jaar toe, in goede gezondheid! 
Senior Sportief Actief was aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente De Ronde Venen. Het was een mooie presentatie van de nieuwe naam en het nieuwe logo. Ook de docenten in hun groene sportief actief vesten wezen de bezoekers op het belang van bewegen! Bewegen moet, daarom hopen we dit jaar weer veel nieuwe deelnemers te mogen begroeten. 

Nieuwe Outfit

Ook jullie kunnen voor € 20,- een prachtig shirt met het logo Senior Sportief Actief aanschaffen. 
De shirts zijn wit en verkrijgbaar in de maten S. M, L, XL en XXL, zowel voor dames als voor heren. Je kunt ze bestellen door Koos Tijmensen te bellen, Grondzeiler 4, 3642 AM te Mijdrecht, tel: 06-15598585.
Ook de groepscoördinatoren kunnen je aan zo’n mooi shirt helpen.

Vitaliteitstest

De eerste activiteit van Senior Sportief Actief dit jaar is deze test, bedoeld om senioren bewust te maken van hun fitheid en de noodzaak om te bewegen. Het projectteam werkt hiervoor samen met Vb Fysio, sport medisch centrum de Bron, Optisport, een gewichtsconsulent en een apotheek. Samen zorgen ze voor de test en bieden de deelnemers allerlei vervolgmogelijkheden aan, zoals een serie proeflessen bij Senior Sportief Actief. We hopen dat we na deze test weer veel nieuwe deelnemers mogen begroeten.
Deze test verzorgt Senior Sportief Actief in opdracht van de gemeente De Ronde Venen, net als het valpreventietraject en Oktober Actief.

160 deelnemers!

Oktober Actief was een groot succes! De maand oktober bruiste het in De Ronde Venen dan ook van actieve senioren. Het aantal deelnemers was veel groter dan in eerdere jaren. Velen kwamen wat lessen volgen bij Senior Sportief Actief, en een flink aantal besloot om te blijven!

Cheque voor Alzheimer Nederland

Met zoveel deelnemers aan Oktober Actief konden we Alzheimer Nederland verrassen met een cheque van € 1.600, het totaal van de inschrijfgelden.

Valpreventiecursus

Steeds meer senioren erkennen de noodzaak van een valpreventiecursus. De gevolgen van een val zijn vaak desastreus. De cursus in Wilnis en Abcoude werd dan ook goed bezocht en iedereen was blij met de opgedane kennis en doordrongen van het feit dat men hoe dan ook moet blijven bewegen en oefenen!!!

Raboclubsupport

Geen fietstocht meer, maar er kon gestemd worden en dat hebben jullie uitgebreid gedaan!
Het was even wennen aan dit nieuwe systeem, en groot was dan ook onze verbazing dat we werden gebeld met de mededeling 'U wordt uitgenodigd op het kantoor in Woerden, jullie zijn in de top-10 geëindigd'.
Daar werden we verblijd met een cheque met het geweldige bedrag van € 1.576,61, de achtste plaats!
Het bestuur dankt jullie allemaal voor jullie stem!

Sportinstuif

Het zou kunnen, dat sommige lessen van Senior Sportief Actief nu beginnen met een Haka! De deelnemers aan de Sportinstuif hebben daar gehoord, wat een Haka is. Ze oefen-den de arm-combinaties met de bijbe-horende teksten, en staken zelfs hun tong ver uit: Aaahh…
Het was weer een prettige sportieve middag in de Boei. Er was genoeg te doen: alle zalen werden gebruikt voor uiteenlopende sporten: er werd Walking Football, zaalhockey en volleybal gespeeld in de sporthal; het ging er rustiger aan toe bij koersbal en stoelhonkbal, en steviger bij de bootcamp.
Na steeds een half uur was het ‘wisselen’, een nieuwe sport proberen, of in de hal blijven om met elkaar gezellig wat te drinken. Er kon ook gesjoeld en getafeltennist worden.
De Haka-workshop was een vrolijke afsluiting van deze leuke middag!

Docentenuitje

Woensdag 23 oktober kwamen 12 docenten van Senior Sportief Actief bij elkaar in de Willisstee voor een kookworkshop bij ‘Koken met Simone’. Onze keuze was Italiaans. 
Na een ‘peptalk’ en ‘aftrap’ van onze voorzitter Rien, gingen we van start. Simone heette ons welkom en begon de uitleg over het menu van de avond, waarvan wijzelf de gangen gingen maken en zij gaf alvast de nodige adviezen bij iedere gang waarna er een ‘natuurlijke’ verdeling ontstond wie wat ging voorbereiden.
Joke en Jos ontfermden zich over de crostini’s met tomatentapenade, Sander en Henny werkten aan de paddenstoelen risotto, Marjan was met de tiramisu met aardbeien & limoncello in de weer. Andrea ging pastadeeg kneden en anderen gingen de tagliatelle walsen en door de molen te draaien, de lange slierten gedrapeerd over alles wat uitstak in de keuken. Een salade caprese en heerlijke saltimbocca van kippendijfilet kwam tevoorschijn uit de handen van Claudia.
Na al deze voorbereidingen was er een heel gezellige maaltijd met heerlijke Italiaanse gerechten!

Volleybollentoernooi

Zo’n 70 enthousiaste volleyballers van Senior Sportief Actief en uit Nieuwegein stonden op 3 januari om 10 uur in de Willisstee klaar om het nieuwe jaar sportief te beginnen. Elk team speelde vijf of zes wedstrijdjes, waarin goed gespeeld werd maar ook heel veel gelachen. Net als bij de koffie met zelfgebakken oliebollen, dank aan de bakkers! Het was een prettig begin van het nieuwe jaar.

Komende activiteiten

Het volgende toernooi van Senior Sportief Actief is eind januari, dan gaan de stoelhonkballers aan de bak. En in maart is de vertrouwde wintersportreis, deze keer naar Abersee. Genieten van korte of langere wandelingen, langlaufen of skiën, we wensen de deelnemers veel plezier!

Maak van 2020 een sportief en actief jaar met Senior Sportief Actief!