02-06-2022

            Fittaal

                     mei 2022

 

 

Zomerstop komt eraan

En dan kijken we even terug naar dit seizoen. Het is mooi om te kunnen vaststellen dat de lessen grotendeels door konden gaan: we blijven bewegen! Ook waren er nieuwe ontwikkelingen: docenten volgden de cursus cognitieve Fitness, in Doortrappen werd er gefietst, valpreventie kreeg een extra ronde en de watergymlessen in Abcoude trekken veel deelnemers.
Minder goed bericht is, dat het aantal deelnemers wel is afgenomen. In het komend seizoen gaan we met het nieuwe motto uit de Fittaal Speciaal, zorg voor beweging, hard aan de slag om daar wat aan te doen.

We willen alle senioren in onze gemeente laten weten, dat bewegen goed voor je is!

GoldenSports

Een nieuw onderdeel van het beweeg-aanbod in de zomer:

een conditieles in de buitenlucht

Dit lijkt een groot succes te worden, zo’n 20 mensen komen elke donderdagmorgen om 10 uur naar de velden van voetbalclub CSW voor een uurtje gezonde inspanning en een kopje koffie in de kantine.

Deze buitenles gaat ook in de zomer door! We verwachten veel deelnemers en mogelijk komt er dan een tweede groep, op maandagmorgen 10 uur bij Argon! U kunt zich opgeven, het liefst via e-mail:

projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl, of bellen met Jos Kooijman, 06 27 132 082.

Een tienrittenkaart (die je ook met z’n tweeën kunt gebruiken) kost € 25. Kom ook in de zomermaanden fijn buiten werken aan je conditie! GoldenSports is een mooi project om zorg voor beweging in praktijk te brengen.

Doortrappen

Er wordt veel gefietst in De Ronde Venen, ook deelnemers van Senior Sportief Actief waren altijd goed vertegenwoordigd bij de RABO sponsor-fietstocht.

Aandacht voor veilig fietsen kan dan ook geen kwaad. Daarvoor is het project

Doortrappen, veilig fietsen

tot je 100ste!

Het is een initiatief vanuit de Provincie waar Senior Sportief Actief graag aan mee doet. Er zijn drie fietsdagen:

Op 7 juni kan er gestart worden in Vinkeveen of Abcoude.

Op 8 juni begint de dag met een minicursus Veilig Fietsen en daarna een fietstocht vanaf de Willisstee.

Het Cruyff Court aan de Hoofdweg in Mijdrecht is het startpunt op 9 juni, eerst wat fietsgym en dan Doortrappen…

Het zijn allemaal veilige fietsroutes van 20 of 40 kilometer.

Meer informatie vind je op www.seniorsportiefactiefdrv.nl en opgeven kan via projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl, of bellen met Jos Kooijman, 06 27 132 082.

Cognitieve Fitness

Dat is een zeer effectieve trainings-methodiek voor iedereen en zeker ook voor ouderen die hun gezondheid op peil willen houden.

Vijf docenten gingen op cursus om deze methodiek te leren. Het kwam goed uit,

dat er voor nieuwe initiatieven nu een

beroep gedaan kan worden op de gemeente De Ronde Venen, in het kader van het Preventieakkoord. Daardoor konden de docenten vervolgens proefcursussen organiseren, waarvoor veel belangstelling was.

Er zullen nu ook lessen Cognitieve Fitness gegeven gaan worden en mogelijk merken jullie er ook wat van in de reguliere lessen, waar deze methodiek soms al gebruikt wordt.

Parkinsongroep

Dit is de enige groep binnen Senior Sportief Actief waar twee docenten bij betrokken zijn. Ook is het aantal deelnemers kleiner dan in andere groepen. Zo laat Senior Sportief Actief zorg voor beweging zien. Mooi is dat de gemeente de noodzaak ook inziet en via het Preventieakkoord de (extra) kosten vergoedt.

Nieuw bestuurslid

Marie-José van Bunningen maakt sinds kort deel uit van het Algemeen bestuur. Algemeen bestuursleden zijn ook groepscoördinatoren, die elk contact houden met een aantal groepen. De groepen zijn nu deels opnieuw ingedeeld, zodat Marie-José ook een aantal groepen onder haar hoede heeft. Zij is hier en daar al gaan kennismaken.

We wensen haar een mooie tijd toe met haar groepen en in het bestuur!

Laatste lessen

Voor de meeste lessen eindigt dit seizoen op 31 mei, een aantal groepen gaat nog door tot 30 juni. Het nieuwe seizoen begint op donderdag 1 september, maar… wie wil kan gewoon doorgaan met bewegen met GoldenSports!

Komend seizoen

Per september worden de contributies aangepast, een deel wordt met € 2 een ander deel met € 3 verhoogd. In de startbrief van augustus vindt u alles op een rij.

Bewegen is en blijft belangrijk, ook het komend seizoen. Maar mocht u toch moeten besluiten op te zeggen, dan moet dat voor 30 juni gemeld worden aan uw groepsvertegenwoordiger.

Maar als bestuur en docenten hopen we natuurlijk u allen in september weer in de lessen te zien!

In het komend seizoen staat ons nieuwe motto centraal:

zorg voor beweging

“Alles draait om beweging bij Senior Sportief Actief De Ronde Venen. En dat is niet alleen ons advies aan senioren, wij zorgen er ook echt voor. Vandaar dat wij zeggen: zorg voor beweging.

 

Dat doen wij met 50 wekelijkse lessen gegeven door 15 gediplomeerde docenten en ondersteund door ruim 40 vrijwilligers. Bovendien, onze lessen houden je niet alleen fit en gezond. De lessen bieden ook gezelligheid en verbondenheid.”

Geeft u ook nog even een reactie op het notitieblokje en helpt u mee om deze boodschap te verspreiden en zo nieuwe leden te werven?

We wensen u allen een goede zomer en graag tot september!

Het bestuur