17-09-2019

Oktober Actief
Al voor het vierde jaar wordt in De Ronde Venen de maand oktober uitgeroepen tot de Beweegmaand voor Senioren.  Het is de Gemeente er erg aan gelegen dat mensen meer gaan bewegen om hun gezondheid te bevorderen. En zeg nou zelf: wie wil zich niet lekker fit en vrolijk voelen?

Senior Sportief Actief
De organisatie  van dit project is in de ervaren handen van Senior Sportief Actief.  Senior Sportief Actief heeft als doel om alle senioren op een plezierige manier te laten bewegen in een gezellige sfeer. Inmiddels sporten/bewegen er wekelijks 700 mensen  bij Senior Sportief Actief in De Ronde Venen!

Oud worden is topsport
Dat is een uitdrukking die maar al te waar is. Boven de vijftig word je strammer en stijver en eerlijk is eerlijk ..de kilootjes gaan er niet meer zo gemakkelijk van af…. Met andere woorden: je moet er nu veel harder aan werken om in conditie te blijven dan toen je 20 was!!

Sportieve Gemeente.
Gelukkig is De Ronde Venen een sportieve gemeente, er zijn veel verenigingen en sportorganisaties.
Er is in de buurt altijd wel wat te doen. Voor jong en oud, voor fanatiekelingen en recreanten, voor gezonde maar ook minder gezonde mensen.

Voor het plezier
Belangrijk is dat je plezier hebt in de activiteit waaraan je meedoet, dat is de enige manier om het lang vol te houden. Je moet er iedere keer met plezier heengaan, leuke mensen ontmoeten en er even  helemaal uit zijn. Daarna ben je misschien wel moe maar toch ook weer helemaal opgeladen.

Beweegmaand
Dat is nu precies de opzet van de beweegmaand, iedereen kan vrijblijvend allerlei activiteiten uitproberen en sfeerproeven. Als  je iets vindt wat bij je past en daar met plezier heengaat , dan kun je het ook lang volhouden en dat komt de gezondheid ten goede. Alle sportaanbieders hebben hun uiterste best gedaan om een divers programma aan te bieden op verschillende tijdstippen en in de verschillende kernen. Schaf de Oktober Actiefpas aan en doe mee!
De opbrengst van de passen wordt dit jaar geschonken aan Stichting  Alzheimer.

Groot aanbod
Alle jaren doet een vast aantal verenigingen en sportorganisaties mee.  Er kan gebadmintond, gevolleybald, gegymd, gewandeld, gedanst en gezwommen worden.  Ieder jaar groeit het aanbod en de lijst van Oktober Actief wordt ieder jaar langer.
Steeds meer sportorganisaties/sportbonden gaan zich richten op senioren, zo is Walking Football ontstaan en dit jaar voor het eerst ook Wandel Hockey.
Onder het kopje specials zijn bijzondere beweeglessen  te vinden, met een speciaal doel.
Denk daarbij aan valpreventie of hersengymnastiek, maar ook lessen met een bepaalde aanpassing.

Keuze genoeg en nu gaan doen!
We dagen u uit om die pas aan te schaffen een lekker aan de slag te gaan in Oktober. Uit ervaring weten we dat zelfs één maand te kort kan zijn om alle leuke dingen  uit te proberen. Het kan niet anders of er zit iets voor u bij. U bent overal van harte welkom!

Kick off
Tijdens de Nationale Sportweek van 20 tot 28 september wordt de kick off gepland. Dan wordt de maand feestelijk ingeluid en kunnen deelnemers en sportaanbieders onder het genot van een hapje/drankje elkaar ontmoeten.

Info
U kunt op de website www.oktoberactief.nl  alles nog eens nalezen. U mag mailen of bellen voor informatie: oktober.actief@gmail.com , 06 22130626.