16-09-2022

Allemaal meedoen.

Oktober is de maand waarin inwoners van De Ronde Venen allerlei sporten en beweegvormen kunnen uitproberen.  Onder de naam ‘Oktober Actief’ kunnen 50-, 60- en 70-plussers een maand lang vrijblijvend kennismaken met allerlei sport- en beweegactiviteiten. Er zijn 24 deelnemende  sportaanbieders. Op www.oktoberactief.nl vindt u de activiteitenlijst met het veelzijdige aanbod en kunt u zich  aanmelden. De mogelijkheden zijn zeer divers: van samen een wandeling maken tot yoga, van badminton tot kanoën, van bodyshape tot hardlopen. Sporten voor mensen die een aanpassing nodig hebben vind je onder het kopje ‘specials’.

“Het kan niet anders of er zit wat voor je bij!”, volgens Jos Kooijman(projectleider), “probeer een sport de hele maand of probeer een aantal verschillende. Alle mogelijkheden in De Ronde Venen staan hier overzichtelijk op een rij. Je zult je verbazen over hoeveel er te doen is in onze gemeente!”

Nationale Sportweek 2022.

Deze week wordt door het hele land extra aandacht besteed aan sport en bewegen.

Want sport maakt je fitter, dat weten we allemaal. Het geeft ook meer zelfvertrouwen.

Het maakt je socialer. Sport verbroedert. Het creëert nieuwe vriendschappen. Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger.

 

Hoe werkt Oktober Actief?
Beweeg u snel naar de website www.oktoberactief.nl en meld u aan. U ontvangt per e-mail de activiteitenlijst met het veelzijdige aanbod. Kruis aan wat u wilt doen en stuur het terug aan het team van Oktober Actief. Zij brengen dan weer de sportaanbieders op de hoogte van uw komst.
Het is gratis en vrijblijvend, dus een kans om eens iets uit te proberen waar u anders nooit aan toe gekomen zou zijn.

dd