09-01-2023

Persbericht cursus valpreventie en valtechniek Abcoude

5 januari 2023

Bent u 70 jaar of ouder? Dan bieden Senior Sportief Actief en Tympaan de Baat u vanaf 6 februari een cursus aan waarmee u steviger op de been blijft tijdens dagelijkse activiteiten. In een oefenprogramma werkt u aan kracht en evenwicht waardoor de kans op vallen afneemt. Verder leert u in het theoretische gedeelte alle andere aspecten welke u op de been houden. Investeer in uw toekomst met deze leerzame cursus.

Senior Sportief Actief en Tympaan De Baat laten u niet vallen.

Veel beter nog; met een vierdaagse cursus In Balans gaat u werken aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denkt u misschien, maar uw lichaam gaat nu eenmaal veranderen als u ouder wordt en dat is van invloed op de balans. Met vier maandagochtenden bent u een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis, balans, spierkracht en mobiliteit.

PROGRAMMA

Tijdens de cursusdagen worden verschillende onderwerpen behandeld. U krijgt antwoorden op vragen als hoe werkt evenwicht nu eigenlijk? Wat zijn de risicofactoren. Wat is de invloed van zintuigen en medicijngebruik, maar ook van gedrag en (woon)omgeving. Maar u gaat ook praktisch aan de slag voor sterkere spieren, beter evenwicht en looptraining.

U gaat ervaren hoe u beter op de been blijft. Hoe zit dat bij mij? En wat kan ik verbeteren? Met andere woorden: bewustwording van de werking/reactie van uw lichaam.

Vanzelfsprekend is er een pauze voor koffie of thee.

Datum, locatie en tijdstip

Maandagochtend 6, 13, 20 en 27 februari bij Dienstencentrum Angstelborgh, Dorpstraat 22, Abcoude, van 10.00 tot 12.00 uur

Eigen bijdrage

Voor de gehele cursus betaalt u een eigen bijdrage van € 65,00. Dit is inclusief cursusboek en koffie/thee. U kunt zich aanmelden op www.seniorsportiefactiefdrv.nl of voor meer informatie stuurt u een e-mail naar projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl of bel Mw. Jos Kooijman 06-27 13 2082