Oktober Actief

Oktober Actief is een stimuleringsproject van de gemeente De Ronde Venen voor bewegen voor 50-plussers. Dit project wordt uitgevoerd door Senior Sportief Actief. Een maand lang kunnen 50-plussers voor € 10 bij allerlei sportaanbieders lessen en trainingen uitproberen. Diverse bal- en racketsporten, zwemmen, dansen, yoga, conditiesport op allerlei niveaus, zowel bij verenigingen als bij sportscholen, yogalessen, hardlopen en sportief wandelen, in Oktober Actief kunt u alle kanten op. Bewegen is belangrijk voor senioren, daarom is het goed om kennis te maken met allerlei vormen daarvan. Zo vinden mensen een voor hen geschikte manier om regelmatig te bewegen, daarmee te werken aan hun fitheid en gezondheid en tegelijkertijd samen met anderen het plezier ervan te ervaren.

Vitaliteits-test

Vitaal blijven willen we allemaal, maar hoe vitaal bent u eigenlijk? Meten is weten, daarom organiseert Senior Sportief Actief  jaarlijks, in opdracht van de Gemeente, een Vitaliteits-test voor 60 plussers. In de loop van de jaren is de test steeds verder uitgebreid , meerdere organisaties dragen een steentje bij, want dat bewegen een medicijn kan zijn wordt steeds duidelijker. Hoe staat het met uw spierkracht, lenigheid, reactievermogen en uithoudingsvermogen, maar ook hoe staat het met uw gewicht, suikergehalte, bloeddruk, balans en cognitie? Ook voor mensen die denken voldoende te bewegen kan zo’n test leiden tot verrassende conclusies!

fittest 2016

Valpreventie

In opdracht van de gemeente De Ronde Venen verzorgt Senior Sportief Actief elk jaar een valpreventietraject, bestaande uit een test en een cursus. Dit traject is bedoeld voor 70-plussers. De gevolgen van vallen zijn soms heel ingrijpend. Kun je er wat aan doen, kun je voorkomen dat je valt? Daar is dit traject op gericht. In de test wordt bekeken hoe het staat met uw valrisico. De aansluitende cursus ‘In Balans’ wordt gegeven door docenten van Senior Sportief Actief. Het is een cursus van vier middagen, die u elke keer zal verrassen. Deze middagen wordt een mix van informatie, bewustwording en training aangeboden en vliegen meestal voorbij.

Zomerfit

Het seizoen loopt bij Senior Sportief Actief van september tot en met mei. Maar bewegen is voor senioren zo belangrijk, dat je er eigenlijk geen zomervakantie van kunt nemen.  Zo kunnen mensen de hele zomer door meedoen met Sportief wandelen, waarmee men tegelijk aan de conditie, balans en soepelheid werkt. Ook biedt Senior Sportief Actief andere mogelijkheden aan om te blijven bewegen. Alle activiteiten in de categorie FIT gaan door in de maand juni. Voor de ouder senioren is het sowieso belangrijk om in de zomer niet te lang zonder beweging te blijven. Ook de fitter- en fit-groepen mogen op verzoek doorgaan in juni. Dat is bijvoorbeeld het geval met Swing & Sport op de maandagmorgen.

zomerfit