24-03-2022

Vanaf nu ook GoldenSports bij Senior Sportief Actief: Samen sporten en bewegen in de buitenlucht

Om 55-plussers te stimuleren meer te bewegen, biedt Senior Sportief Actief vanaf nu ook GoldenSports. Dit programma is een combinatie van outdoor-fitness, conditietraining, krachttraining en balans en vindt altijd plaats in de buitenlucht. De lessen worden gegeven op het kunstgrasveld van CSW, iedere donderdagochtend van 10 tot 11 uur. Het hele jaar door.

De cijfers liegen er niet om: sinds de coronacrisis is de conditie van veel 55-plussers achteruitgegaan. “Veel sportclubs en bewegingsactiviteiten hebben voor langere tijd stilgelegen”, vertelt buurtsportcoach senioren Jos Kooijman. “Ook voelde het voor veel mensen niet goed om nadien weer binnen te sporten. Daarom zijn wij trots dat we vanaf nu ook GoldenSports kunnen aanbieden in de gemeente. Dit programma is bedoeld om senioren te activeren om weer samen te bewegen. En dat doen we dus in de buitenlucht. Dat is een mooie aanvulling op ons bestaande aanbod: Senior Sportief Actief biedt wekelijks al 45 verschillende lessen, verzorgd door 15 gediplomeerde docenten. Maar die lessen zijn allemaal binnen, met uitzondering natuurlijk van de wandelingen. Nu komt er ook een buitenprogramma bij.”

GoldenSports

Het programma van GoldenSports is een groepsles die specifiek geschreven is voor senioren. “Deze les is een mix tussen kracht- en conditietraining voor senioren’’, licht Jos toe. “Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. We houden rekening met elkaar; iedereen kan meedoen. Dat maakt deze sportlessen heel laagdrempelig.”

Derde helft

Naast de fysieke inspanning kent de training van GoldenSports ook een belangrijk sociaal aspect. “Er is altijd koffie!”, stelt Jos. “De derde helft is minstens zo belangrijk. Daarnaast zijn ook veel vrijwilligers betrokken bij het geven van de lessen; de administratie en de presentielijst worden door hen bijgehouden en er is een lief en leed pot. Net als in de reguliere lessen van Senior Sportief Actief vinden wij het heel belangrijk dat we omzien naar elkaar.”

April en mei gratis

Om zoveel mogelijk deelnemers enthousiast te maken voor GoldenSports, worden de lessen in de maanden april en mei kosteloos aangeboden. “Vanaf juni betalen de deelnemers 2,50 euro per les”, stelt Jos. “Dat kun je gewoon per keer betalen; er is geen abonnement. Ook dat maakt het laagdrempelig. Mocht je een keer niet kunnen vanwege vakantie of een andere activiteit dan is dat helemaal niet zo erg.”

Het hele jaar door

De lessen van Golden Sport vinden het hele jaar door plaats; er is dus geen zomerstop. “Het was al jaren onze wens om een activiteit te organiseren die het hele jaar door plaatsvindt”, stelt Jos. “Alle clubs en sportverenigingen eindigen in mei of juni. Ook het zwembad is in de zomermaanden dicht. Het is ons opgevallen dat als de deelnemers na drie maanden zomerstop weer terugkeren, hun conditie en kracht enorm achteruitgegaan is. Daarom is het zo fijn dat GoldenSports gewoon door gaat. Bovendien kan de zomerperiode voor deze doelgroep ook een eenzame periode zijn; juist omdat veel activiteiten niet doorgaan. Dat ondervangen we hier ook mee. Wij blijven gewoon in beweging.”

De lessen GoldenSports starten op 14 april. De trainer is Jos Kooijman. Aanmelden kan via: proj@seniorsportiefactiefdrv.nl. Meer informatie: 06 27 13 20 82

bewegen