10-06-2019

In lijn met de missie van de Stichting Spel en Sport De Ronde Venen is de wekelijkse bowlingmiddag voor de deelnemers een ideale manier om in beweging te blijven en de conditie op peil te houden. De gezelligheid van het samen sporten staat voorop. Het competitie-element geeft een extra motivatie om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Doordat er gespeeld wordt met een handicapsysteem zijn er ook voor de minder ervaren spelers volop kansen om een rol te spelen in de competitie. Bowling is bovendien een sport die tot op hoge leeftijd gespeeld kan worden, getuige het feit dat afgelopen voorjaar drie leden hun negentigste verjaardag hebben gevierd. Leeftijd behoeft dus geen belemmering te zijn om mee te doen.

De prijswinnaars seizoen 2018-2019

De vrouwen spelen in twee groepen. De gemiddelde scores bepalen de indeling in een van de twee klassen. In de A-klasse haalde Bep Reiss de hoogste score en mocht zich kampioen bij de dames noemen. Tweede en derde in deze klasse werden respectievelijk Bep Oldenburger en Wil Kuijper In de B-klasse behaalde Cher Visser het hoogste resultaat gevolgd door Bep de Koning en Giny Liesveld. Bij de mannen wordt gespeeld in drie klassen. Winnaar in de A-klasse werd Henk Oldenburger, gevolgd door Theo Kooijman en Ernst van Ginkel. In de B-klasse ging de winst naar Gerard Monshouwer. Op de tweede plaats kwam Jan Rijs en derde werd Theo Zaal. Winnaar in de C-klasse was Ton Woud, gevolgd door Hans Bergkamp en Maarten van den Ham.

Nieuwe leden zijn welkom

Het komende seizoen viert de bowlinggroep haar 25-jarig bestaan. Een goede reden om lid te worden en hiermee het jubileumjaar extra kleur te geven. De bowlinggroep speelt vanaf 10 september elke week op dinsdagmiddag in Bowlingcentrum Mijdrecht aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht (naast het Veenweidebad). Men kan kiezen uit twee tijdstippen: van 13.00-15.00 uur of van 15.00-17.00 uur. Men betaalt wekelijks een kleine bijdrage voor de baanhuur en een kopje koffie of thee. Om lid te worden kan men in het nieuwe seizoen gewoon op dinsdagmiddag binnenlopen en zich aanmelden. Men kan ook contact opnemen met de voorzitter van de bowlingcommissie Peter Hartog, telefoon 0297-257653, of hem een mailtje sturen: peter@pchartog.nl. Meer informatie is te vinden op www.spelensportdrv.nl.