17-08-2020

 

Na de gedwongen stop door het corona virus, gaat het seizoen 2020-2021 van de Bowlinggoep van de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen (voorheen Spel en Sport DRV) weer van start. De mannen en vrouwen van de bowlinggroep spelen tot eind mei volgend jaar op dinsdagmiddag een onderlinge competitie. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers, die het leuk vinden om een paar uurtjes te bewegen en te spelen en zich in de strijd om de prijzen willen mengen.

Er wordt elke dinsdagmiddag gespeeld in twee groepen. Men kan ervoor kiezen om van 12.45 tot 14.45 uur te spelen of van 15.00 tot 17.00 uur. Mannen en vrouwen spelen samen, ongeacht de sterkte van de spelers. Doorgaans speelt men met drie of vier mensen op een baan. Elke speler krijgt op basis van de prestatie een handicappercentage. Dat zorgt ervoor dat de verschillen tussen de sterke spelers en de minder begenadigden worden verkleind. Het seizoen kent ongeveer dertig speelmiddagen. De beste twintig resultaten tellen mee voor de eindrangschikking.

Sociale contact

De onderlinge competitie voegt een extra spannend aspect toe aan het bowlen. Maar zeker zo belangrijk is het feit dat een paar uurtjes bowlen ertoe bijdraagt dat men in beweging komt. En het feit dat men met anderen samen speelt is goed voor het sociale contact. Veel deelnemers zien hun bowlingmiddag dan ook als hun wekelijkse uitje. Bowlen kan men tot op hoge leeftijd.Rond de kerstdagen organiseren we een feestelijke bowlingmiddag en ’s avonds, bij voldoende belangstelling, ons traditioneel kerstdiner. Aan het eind van het seizoen worden de prijzen uitgereikt, tijdens een gezellige slotmiddag.

25 jarig bestaan

Door de corona crisis hebben we afgelopen mei ons 25-jarig bestaan niet kunnen vieren. Uiteraard laten we dit niet ongemerkt voorbij gaan. Aan het eind van het komende seizoen willen dit gaan vieren met een groots feest met alle deelnemers.

Aanmelden

De groep werkt volgens het instuifprincipe. De deelnemers betalen een eenmalige bijdrage van €18,00 voor de algemene kosten. Wanneer men komt spelen bedragen de kosten slechts €7,50 per persoon per keer, voor de baanhuur en een kopje koffie of thee.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Men kan zich vanaf 8 september a.s. op dinsdagmiddag melden bij het Bowlingcentrum aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht (naast het Veenweidebad) en zich daar laten inschrijven. De eerste keer is gratis voor nieuwe deelnemers. Indien gewenst wordt er voor begeleiding gezorgd voor nieuwe deelnemers om hen wegwijs te maken in de regels van het spel.


Meer informatie is te vinden op http://www.seniorsportiefactiefdrv.nl/bowlen.
Men kan ook contact opnemen met Peter Hartog, de voorzitter van de bowlinggroep. Tel. 0297 257653 of 06-53195662.
Mailen kan ook: peter@pchartog.nl.