29-03-2019

Spel en Sport-deelnemers weer naar de sneeuw

Op zaterdag 9 maart was het weer zo ver. Vierenveertig enthousiaste deelnemers stonden om 05.00 uur vol ongeduld te wachten op de OAD-bus die hen naar Vrchlabi in Tjechië zou brengen voor een achtdaagse wintersportreis. Bij vertrek bleek één deelneemster zich verslapen te hebben, maar na een dringend telefoontje kon ze nog net op tijd bij de laatste instapplaats de bus halen. Na een voorspoedig verlopen reis dwars door Duitsland, kwam het gezelschap in de avond aan bij het hotel, waar men meteen aan het diner kon.

De volgende dag zag het weer er niet al te best uit, maar toch begonnen de langlaufers in de regen opgetogen aan hun opfriscursus, terwijl de wandelaars op zoek gingen naar een al dan niet meegebrachte paraplu. Gelukkig werden de volgende dagen hoger in het Reuzengebergte de loipes en skipistes opgezocht. Waar het wel af en toe flink sneeuwde, het was tenslotte een wintersportweek, maar ook de zon zich regelmatig vertoonde.

Zo werd op maandag de grens overgestoken naar het in Polen gelegen Szklarska Poreba, waar onder perfecte sneeuwcondities gelanglaufd en gewandeld kon worden, temidden van eindeloze dennenbossen en schitterende vergezichten. De volgende dag kwamen ook de skiërs aan hun trekken op de pistes bij Spindleruv Mlyn, terwijl ook de langlaufers en de wandelaars volop konden genieten. Na het diner was er een muziekavond in het hotel, waar - ondanks de mogelijke spierpijn van overdag - volop werd gedanst en meegezongen. Op woensdag werd het gezellige wintersportplaatsje Harrachov bezocht, waar de wandelaars in een prachtig besneeuwde omgeving naar de Mumlava waterval konden lopen. Ook de skiërs en de langlaufers konden zich hier opnieuw uitleven. Op donderdag werd er een verrassingsuitstapje naar de mooie stad Praag gemaakt, waar na een korte stadsrondrit met uitleg door de OAD-chauffeur, de deelnemers zelf het mooie oude centrum met de vele prachtige gebouwen konden verkennen.Op vrijdag, de laatste dag alweer, werd opnieuw een rit naar de Poolse bossen gemaakt, waar alle deelnemers nog eenmaal konden genieten van het prachtige sneeuwlandschap. Op zaterdag werd in alle vroegte de terugreis naar Nederland begonnen. Na opnieuw een reis zonder enig oponthoud werd in het Duitse Gladbeck, vlak bij de Nederlandse grens, nog genoten van een heerlijk afscheidsdiner. Waarna de bus om ongeveer 20.30 uur weer in de Ronde Venen arriveerde na een, wederom door Spel en Sport DRV georganiseerde, geslaagde wintersportweek.