14-02-2023

Zorg voor beweging, dat is het motto van Senior Sportief Actief. Bewegen is voor alle senioren belangrijk en daarvoor biedt deze organisatie ook veel mogelijkheden. Ook voor de ouderen onder de senioren, voor wie bewegen niet meer zo vanzelf gaat. Voor hen is er zitgymnastiek, waar alle spiergroepen pittig geoefend worden, een serieuze beweegles. Maar er is ook een heel gezellige activiteit voor hen: Stoelhonkbal. Elke maandagmiddag komen zo’n 12 mensen naar De Kom om tegen elkaar een aantal innings te spelen.  

Stoelhonkbal is de seniorenvorm van honkbal. Het gaat om het gooien van een zachte bal in de gaten van een bak, waar honk 1 , 2 en 3 bij staat, de hole-in-one en natuurlijk ook Uit. Achter de bak staan 3 stoelen als honk, en net als bij honkbal krijg je punten als je na drie honken weer de beginlijn aantikt. Bij drie keer uit is de inning afgelopen.  

Zo’n middag begint met een warming-up, waarbij de beenspieren en vooral ook de armspieren losgemaakt worden onder leiding van docent Andrea Fens. En dan begint de wedstrijd. De spelers leven met elkaar mee, ‘jammer”, als er geen honk bereikt wordt of als het uit is,  en gejuich als er een hole-in-one gescoord wordt, en dat gebeurt regelmatig. Een speler die dat lukt, wordt toegezongen…  Ondertussen geeft Andrea aanwijzingen over het gooien en zij houdt ook de stand bij. Het is een sport en dus gaat het ook om winnen. De deelnemers houden zelf ook de stand goed in de gaten, maar gejuicht wordt er voor iedereen. Op deze maandagmiddag wint het rode team, de eindstand is 19-17. “Meestal komen we wel tot boven de 20, dus vandaag ging het wat minder”, aldus een van de deelnemers. Aan het eind van het seizoen wordt gekeken wie de beste was, maar nu krijgt de beste speler van de dag een trofee mee naar huis voor een week. En dan is er natuurlijk nog gezellig koffiedrinken, deze keer met een traktatie van een jarige.  

Sportief en gezellig, deze middag van Senior Sportief Actief voor oudere senioren. Wilt u ook eens kennismaken met deze sport, u bent elke maandagmiddag om 14 uur welkom in De Kom!