30-11-2019

Het was een druk bezochte, vrolijke happening in De Boei in Vinkeveen: voor de derde keer organiseerde Senior Sportief Actief een Sportinstuif. Een middag om bekende of onbekende sporten uit te proberen. Elke vorm van bewegen is goed want: Senior, blijf Sportief en Actief!
Voorzitter Rien van de Berge lichtte dat nog eens toe in zijn welkomstwoord: voor alle senioren, vitaal of van plan om vitaal te worden, heeft Senior Sportief Actief een mogelijkheid om regelmatig te bewegen. Dat is ook de reden zo’n Sportinstuif te organiseren, zowel voor de mensen die al meedoen aan activiteiten van Senior Sportief Actief, als ook voor mensen die een manier zoeken om regelmatig wat aan bewegen te doen.En om de daad bij het woord te voegen, volgde er een stevige warming-up voor alle deelnemers.
Daarna waaierden de deelnemers uit naar de gekozen activiteiten in de verschillende zalen.
Keus was er genoeg: alle zalen van De Boei werden gebruikt voor uiteenlopende sporten: er werd Walking Football, zaalhockey en volleybal gespeeld in de sporthal; het ging er rustiger aan toe bij koersbal en stoelhonkbal, en steviger bij de bootcamp. In 2019 werd afgesloten met een Haka workshop. Zie de film hiervan: https://www.youtube.com/watch?v=tB6NvHi-dMY&feature=youtu.be
Na steeds een half uur was het ‘wisselen’, een nieuwe sport proberen, of in de hal blijven om met elkaar gezellig wat te drinken. Daar kon ook gesjoeld en getafeltennist worden.
Na vier rondes van vrolijk sporten was het tijd voor een verrassende afsluiting: een Haka-workshop!
Robert Bouman, in Haka tenue, nam ons mee naar de oorsprong van de Haka en samen leerden we de diepere betekenis van Haka én niet in de laatste plaats, ook een stukje praktijk! We zetten allen ons beste beentje voor, oefenden arm-combinaties met bijbehorende teksten én uiteraard lieten we ook het achterste van de tong zien: “Aaaaah!”
In het bijzonder danken wij onze sponsoren Rabo Dichtbijfonds, Smit & Dorlas, Hoogvliet, van Soest Stoffen en Prinselijk Proeven.