17-03-2020

Op zaterdag 7 maart om 5 uur (!) in de ochtend vertrokken 46 vroege vogels per bus naar het Oostenrijkse Abersee in het mooie Salzkammergut voor hun jaarlijkse 8-daagse wintersportreis; georganiseerd door Senior Sportief Actief DRV. Na een voorspoedig verlopen reis o.l.v. OAD-chauffeur Harry arriveerden zij ‘s avonds in hotel Zinkenbachmühle, waar men meteen aan het diner ging en de meesten na een lange dag snel hun bed opzochten.

Op zondag was het heerlijk zonnig weer en, nadat de langlaufski’s en de -schoenen waren uitgedeeld, ging het met de bus naar de Postalm, waar de beginnende langlaufers een paar uur les kregen en de gevorderden meteen de loipes konden verkennen. Ook de enkele skiërs en de wandelaars genoten van de sneeuw, het zonovergoten terras en de mooie besneeuwde omgeving. Zodat iedereen aan het eind van de middag met een voldaan gevoel weer in de bus stapte op weg terug naar het hotel. De avond werd doorgebracht met een spelletje kaart, een gezelschapsspel of gewoon pratend met elkaar onder het genot van een drankje.

De volgende dag was het bewolkt, maar ’s morgens nog wel droog en vertrok de bus naar het langlaufgebied van Gosau . Na de koffie gingen de langlaufers en de wandelaars op pad. Helaas werd het weer ’s middags spelbreker, zodat na de gebruikelijke “aangeklede borrel” bij de bus eerder dan gebruikelijk de terugtocht naar het hotel werd ingezet. Vanwege de aanhoudende regen werd ook het mooie dorpje Hallstatt aan de Wolfgang See niet bezocht. Terug in het hotel waagden een aantal zich in de sauna om weer op te warmen.

Op dinsdag waren de weergoden ons opnieuw niet gunstig gezind en daarom werd besloten om gezellig met z’n allen een dagje naar het dichtbij gelegen Salzburg te gaan. Daar aangekomen werd in groepjes de mooie oude binnenstad verkend. Gelukkig bleef het tot in de middag droog, maar gingen de hemelsluizen alsnog open voordat de bus weer kon worden bereikt. Zodat het “happy hour” in de bus plaatsvond, waarna tijdens de terugreis naar het hotel in een opperbeste stemming menige smartlap werd meegezongen.

Op woensdag was het helaas opnieuw druilerig weer; reden waarom het mooie stadje Bad Ischl werd bezocht. Dit vroegere kuuroord was in de 19e eeuw zeer geliefd bij de adel en de uit 1854 stammende Kaiservilla van keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth (Sisi) kan nog altijd worden bezocht. ’s Middags werd de tocht voortgezet naar St. Wolfgang am See, bekend van de operette Im weissen Rössl van Franz Léhar. Vervolgens werd langs het mooie meer naar Strobl gewandeld, waar de meesten de bus terug naar het hotel namen. Een 7-tal moedige doorzetters wandelde ook de resterende 8 km terug naar Abersee.

Donderdag was het gelukkig weer volop zonnig en opgewekt werd koers gezet naar het langlaufoord Annaberg-Lungötz. Daar aangekomen werd zowel door de langlaufers, alsook door de wandelaars, volop genoten van de daar aanwezige goede sneeuw en de heerlijke voorjaarsdag met temperaturen tot wel 17 graden. Na afloop werd op de parkeerplaats bij de bus menig advocaatje en glaasje Jägermeister genuttigd. Ook werd nog een leuke groepsfoto gemaakt.

 Op vrijdag werd opnieuw Annaberg bezocht. Erheen opnieuw regen, maar eenmaal daar aangekomen werd het al snel droog, zodat na de koffie alsnog kon worden gewandeld en gelanglaufd. Aan het eind van de middag werd nog een lokale supermarkt bezocht om inkopen te doen voor de terugreis. Gelukkig hier nog geen lege schappen vanwege het Coronavirus, zoals in Nederland inmiddels wel het geval was. Terug bij het hotel werden de langlaufspullen ingeleverd en de koffers ingepakt en alvast in de bus gezet voor de terugreis de volgende dag. Nadat tijdens het Bauernbuffet het nog aanwezige personeel (het Tjechische deel was inmiddels hals over kop teruggereisd naar huis) was bedankt voor de goede service en genoten gastvrijheid en het opgehaalde “trinkgeld” was overhandigd, gingen de meesten op tijd naar bed.

Op zaterdag werd om 5.30 uur de terugreis gestart. Na een gelukkig zonder problemen bij de Duits/Oostenrijkse grens verlopen reis, werd  om 17 uur Zeddam bereikt, waar een prima afscheidsdiner werd genoten. Om 20.30 uur was de bus weer terug in Mijdrecht, waar de meesten uitstapten. Alle deelnemers gaven unaniem aan een, ondanks het dit keer matige weer, wederom een geweldige week met elkaar te hebben gehad en velen verlangen nu al weer naar de volgende wintersportreis van Senior Sportief Actief DRV in 2021.