17-05-2024

De Valpreventiecursus in Vinkeveen is afgerond. Tevreden deelnemers en cursusleiders. De deelnemers geven aan dat het een leerzame cursus is, waarbij het risico om te vallen wordt gereduceerd. Door bewust te zijn van je eigen gedrag en je omgeving. Te leren hoe je kunt vallen op dikke valmatten onder begeleiding van een fysiotherapeut. En je spieren te versterken door ze te trainen onder begeleiding van een MBvO docent. Na de cursus sta je bij het doen van dagelijkse activiteiten steviger op je benen. 

De cursus in Vinkeveen, in opdracht van de Gemeente De Ronde Venen, was een samenwerking van Senior Sportief Actief en VB Fysio. Doordat de gemeente de bijdrage aan de cursus laag houdt, is de cursus voor iedereen toegankelijk. 

 

In het najaar worden er wederom Valpreventiecursussen georganiseerd door Senior Sportief Actief, t.w. in Wilnis en Mijdrecht. Wilt u meer weten neem dan contact op met de Buurtsportcoach Senioren Petra Taal (bsc@seniorsportiefactiefdrv.nl).

Of kom naar één van de evenementen ‘Kom bij ons over de Vloer’

In alle vier de grote kernen komen wij met de ‘Smartfloor’ en bijbehorende activiteiten in de maanden mei en juni naar u toe. De smartfloor is een vloer waar men overheen loopt en waarbij wordt gemeten hoe het staat met uw valrisico. Kijk op de website: www.seniorsportiefactiefdrv.nl/evenementen en dan zien we u graag bij onze Valpreventie-activiteiten. De koffie en thee staan klaar.