Doe mee met het Sportief Nieuwjaars Evenement

19-11-2022

Zorg voor beweging is belangrijk maar op z’n tijd een feestje ook. Omdat het weer kan gaan we op 6 januari graag met jou het nieuwe jaar niet alleen sportief maar ook feestelijk van start in de Willisstee. Leuk als je er bij bent! Je kun je aanmelden door op “aanmelden” te klikken.  
Winteractief-reis naar Nassereith, Tirol, Oostenrijk

26-09-2022

Aan de deelnemers van onze Senior Sportief Actief activiteiten.

In het komende winterseizoen is er weer de mogelijkheid deel te nemen aan een gezamenlijke langlauf- en wandelreis die door Oad Reizen wordt georganiseerd.

Op de “achterzijde” van deze flyer vindt u de beschrijving en de bijzonderheden van deze reis. Er is volop gelegenheid om sportief bezig te zijn. Naar keuze kunt u wandelen of langlaufen.

park
Beter bewegen als je Parkinson hebt

20-09-2022

Vanuit Zorg voor Beweging start Senior Sportief Actief op 23 september opnieuw met beweegbijeenkomsten voor mensen met Parkinson of een vorm hiervan. Claudia van Eijk en Michelle Lim-Hok-Koen, oefentherapeuten Mensendieck bij ‘Houding en Bewegen’ zorgen voor afwisselende lessen met gerichte oefeningen en ook spel.

golden
GoldenSports nu ook in Mijdrecht en Abcoude

20-09-2022

Naar aanleiding van succes in Wilnis, start Senior Sportief Actief ook met GoldenSports in Mijdrecht en Abcoude. Een heerlijke buitentraining waar het hele lijf geactiveerd wordt en waar iedereen op zijn eigen niveau aan mee kan doen. Het is een combinatie van outdoor-fitness, conditietraining, krachttraining en balans en vindt altijd plaats in de buitenlucht. Ook een bal, racket of ander spel ontbreekt niet, want dat is weer goed voor het reactievermogen en de lachspieren. Na afloop wordt er nog gezellig onder een kopje koffie nagepraat.

beeld
Cursus Valpreventie 2022

23-08-2022

Senior Sportief Actief en MTC Fysiotherapie laten u niet vallen.

Veel beter nog; met een 10 delige cursus valpreventie wordt er gewerkt aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denkt u misschien, maar uw lichaam gaat nu eenmaal veranderen bij het ouder worden en dat is van invloed op de balans. Na tien lessen bent u een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis, balans, spierkracht en mobiliteit.

Jos
Extra DoortrappenDag op 12 september

17-08-2022

Extra DoortrappenDag op 12 september

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Met steun van de provincie is gemeente De Ronde Venen ook een Doortrappen gemeente en is mevrouw Jos Kooijman, namens Senior Sportief Actief, een belangrijke spil in de activiteiten rondom Doortrappen. Zo is er in juni nog een succesvolle Doortrappenweek geweest met volop deelnemers. En dat smaakt naar meer. Op 12 september wordt er een DoortrappenDag georganiseerd.

vittest
Vitaliteitstest in Wilnis 17 september

10-08-2022

Doe de gratis vitaliteitstest!

Alles wat u belangrijk vindt wordt vast goed bijgehouden: van uw verwarmingsketel tot aan uw fiets of auto. Maar hoe zit het met uw vitaliteit? Hoe staat het hiermee? Ook hier kunt u op 17 september achter komen tijdens de gratis APK voor uw vitaliteit. De vitaliteitstest wordt in opdracht van de gemeente De Ronde Venen uitgevoerd door Senior Sportief Actief voor mannen en vrouwen vanaf 60 jaar die mogelijk niet of te weinig bewegen. De test wordt georganiseerd in De Willisstee Wilnis en omvat testen m.b.t.

schijnwerper
"In de schijnwerper"

28-07-2022

Tjitske (77 jaar), een dame met pit, is al vele jaren trouwe deelnemer van de SSA SW-groep op de dinsdagavond.
Tijdens deze trainingen is zij meestal in de voorhoede te vinden. Maar er is natuurlijk ook gelegenheid voor een praatje onderweg. En zo hoor je nog eens wat. In de eerste jaren kwam zij, net uit haar stressvolle baan, aan gesneld om toch nog op tijd voor de les aanwezig te zijn. Na haar pensioen ging zij het echter niet rustiger krijgen. Als vrijwilligster stort zij zich op haar nieuwe taken. Daarnaast verleend zij ook nog mantelzorg aan 2 naasten.

Samen buiten bewegen voor 55+

24-03-2022

Vanaf nu ook GoldenSports bij Senior Sportief Actief: Samen sporten en bewegen in de buitenlucht

Om 55-plussers te stimuleren meer te bewegen, biedt Senior Sportief Actief vanaf nu ook GoldenSports. Dit programma is een combinatie van outdoor-fitness, conditietraining, krachttraining en balans en vindt altijd plaats in de buitenlucht. De lessen worden gegeven op het kunstgrasveld van CSW, iedere donderdagochtend van 10 tot 11 uur. Het hele jaar door.

Volksdansen voor 65+

18-03-2022

Bewegen is goed voor iedereen, en dat kan op veel manieren. Je kunt naar een sportschool, je kunt met een app zelf dagelijks trainen, maar je kunt ook kiezen om in groepsverband wat aan je fitheid te doen. SeniorSportiefActief biedt daar vele mogelijkheden voor: conditielessen voor wie al fit is of fit wil worden, sportief wandelen om in de buitenlucht bezig te zijn, volleybal, badminton voor ook een beetje competitie, maar ook danslessen.
wandelen
Wekelijks wandelen in De Ronde Venen

18-03-2022

Dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid zal niemand ontkennen. Maar om dan ook elke dag een flink blokje om te gaan, dat komt er niet altijd van. Het helpt als je daarvoor een vaste afspraak maakt, dan denk je minder snel: “Nu even niet, ik ga morgen wel een stukje lopen”.  
Blijffit

14-02-2022

Elke dag bewegen, dat is belangrijk voor iedereen. Wandelen, fietsen, maar bewegen kan ook thuis. Senior Sportief Actief verzorgt dagelijks uitzendingen op RTV Ronde Venen van het beweegprogramma Blijffit. Een goed idee om daar eens aan mee te doen!

abcoude
Uitbreiding watergymles in Abcoude

17-01-2022

In november is Senior Sportief Actief in Het Sporthuis gestart met watergym. En met groot succes, want de lessen van 9.00 en 10.00 uur worden druk bezocht. Dus is er goed nieuws. In maart gaat er gestart worden met een extra les om 11.00uur. Gedurende 50 minuten gaan mannen en vrouwen aan de slag met allerlei oefeningen. In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken en je heupen draaien beter.

We mogen weer

16-01-2022

We mogen weer!

Vanaf maandag 17 januari gaan alle lessen van Senior Sportie Actief weer op de gewone tijd door. Dus de avondlessen die eerder naar de middag verschoven zijn, zijn nu weer in de avond.

In alle locaties gelden nog steeds de coronaregels zoals voor de lockdown. Afstand houden, handen ontsmetten, en in de meeste locaties moet je ook het Corona Toegangs Bewijs kunnen tonen.

Het bestuur.