Samen buiten bewegen voor 55+

24-03-2022

Vanaf nu ook GoldenSports bij Senior Sportief Actief: Samen sporten en bewegen in de buitenlucht

Om 55-plussers te stimuleren meer te bewegen, biedt Senior Sportief Actief vanaf nu ook GoldenSports. Dit programma is een combinatie van outdoor-fitness, conditietraining, krachttraining en balans en vindt altijd plaats in de buitenlucht. De lessen worden gegeven op het kunstgrasveld van CSW, iedere donderdagochtend van 10 tot 11 uur. Het hele jaar door.

Volksdansen voor 65+

18-03-2022

Bewegen is goed voor iedereen, en dat kan op veel manieren. Je kunt naar een sportschool, je kunt met een app zelf dagelijks trainen, maar je kunt ook kiezen om in groepsverband wat aan je fitheid te doen. SeniorSportiefActief biedt daar vele mogelijkheden voor: conditielessen voor wie al fit is of fit wil worden, sportief wandelen om in de buitenlucht bezig te zijn, volleybal, badminton voor ook een beetje competitie, maar ook danslessen.
wandelen
Wekelijks wandelen in De Ronde Venen

18-03-2022

Dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid zal niemand ontkennen. Maar om dan ook elke dag een flink blokje om te gaan, dat komt er niet altijd van. Het helpt als je daarvoor een vaste afspraak maakt, dan denk je minder snel: “Nu even niet, ik ga morgen wel een stukje lopen”.  
Blijffit

14-02-2022

Elke dag bewegen, dat is belangrijk voor iedereen. Wandelen, fietsen, maar bewegen kan ook thuis. Senior Sportief Actief verzorgt dagelijks uitzendingen op RTV Ronde Venen van het beweegprogramma Blijffit. Een goed idee om daar eens aan mee te doen!

abcoude
Uitbreiding watergymles in Abcoude

17-01-2022

In november is Senior Sportief Actief in Het Sporthuis gestart met watergym. En met groot succes, want de lessen van 9.00 en 10.00 uur worden druk bezocht. Dus is er goed nieuws. In maart gaat er gestart worden met een extra les om 11.00uur. Gedurende 50 minuten gaan mannen en vrouwen aan de slag met allerlei oefeningen. In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken en je heupen draaien beter.

We mogen weer

16-01-2022

We mogen weer!

Vanaf maandag 17 januari gaan alle lessen van Senior Sportie Actief weer op de gewone tijd door. Dus de avondlessen die eerder naar de middag verschoven zijn, zijn nu weer in de avond.

In alle locaties gelden nog steeds de coronaregels zoals voor de lockdown. Afstand houden, handen ontsmetten, en in de meeste locaties moet je ook het Corona Toegangs Bewijs kunnen tonen.

Het bestuur.

Vitaliteitstest in Abcoude

29-12-2021

Beweegt u niet of nauwelijks?

In opdracht van de gemeente De Ronde Venen organiseert Senior Sportief Actief een vitaliteitstest voor mannen en vrouwen vanaf 60 jaar die mogelijk niet of te weinig bewegen. De test wordt georganiseerd op zaterdagmiddag 22 januari in Het Sporthuis Abcoude. Na afloop hoort u meteen hoe u er, vergeleken met uw leeftijdsgenoten, voor staat. De test neemt ongeveer een uur in beslag en start met het meten van uw bloeddruk. Een arts in opleiding bekijkt vervolgens of u aan de test mee kunt doen.

De winterwandelingen met snert zijn weer van start gegaan!

22-12-2021

Woensdag 15 december is de allereerste winterwandeling van start gegaan. De wandelaars vertrokken om 11:00 uur bij de buurtkamer in Mijdrecht en het was een gezellige wandeling vol met nieuwe ontmoetingen. Bij de start zijn er stempelkaarten uitgedeeld en na de wandeling kon iedere wandelaar een stempel ophalen. De overige stempels zijn te verdienen bij de winterwandelingen op woensdag 26 januari in Vinkeveen, woensdag 2 februari in Wilnis (let op, dit is een nieuwe datum) en woensdag 9 februari in Abcoude.

kerstssa
Kerstvakantie

15-12-2021

In de periode van maandag 27 december tot en met vrijdag 7 januari worden er in principe geen lessen verzorgd. Voor sommige lessen is hierop een  uitzondering. De docent en/of groepsvertegenwoordiger zal dit tijdig doorgeven.

voedselbank
In beweging voor de voedselbank

07-12-2021

De hele maand oktober konden er gratis bij 23 partijen sport- en beweegvormen worden uitgeprobeerd. Het was tenslotte Oktober Actief maand. Dus de ideale kans om wat meer gaan te bewegen en verschillende dingen uit te proberen. Gelukkig waren er ook dit jaar weer veel enthousiaste deelnemers. Na aanmelding en betaling van € 10,00 ontving je de Oktober Actief Pas.

claudia
Parkinson beweeggroep, ‘it giet oan’

04-12-2021

Als therapeut begeleid ik met regelmaat mensen met de ziekte van Parkinson of een vorm hiervan. Vaak raad ik deze mensen aan om ook eens geheel vrijblijvend een keer mee te doen met de Parkinson beweeggroep. Opvallend is dat een groot deel terughoudend reageert op mijn voorstel.

Vergoeding voor de lessen bij Senior Sportief Actief?

03-12-2021

Kan ik een vergoeding krijgen voor de lessen bij Senior Sportief Actief?
Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor Meer Bewegen voor Ouderen via de aanvullende verzekering.
Vraag uw zorgverzekeraar om meer informatie. Of kijk in uw polis wat wel en niet wordt vergoed.
Wilt u voor het declareren een factuur ontvangen, vraag dit dan aan via penn@seniorsportiefactiefdrv.nl.

De winteractiefreis naar Nassereith 2022 gaat niet door.

27-11-2021

De omstandigheden door corona hebben geleid tot een aantal maatregelen voor Oostenrijk die wij als te bezwaarlijk ervaren om de reis te kunnen laten doorgaan. We noemen er een paar:
- Gedurende de reis naar, in en van Oostenrijk is het dragen van een mondkapje verplicht;
- Vaccinatie met Pfizer, Moderna, AstraZeneca is slechts geldig tot 270 dagen na de tweede dosis. Dit geldt ook voor de enkele vaccinatie met Janssen;
- Het dragen van een medisch mondkapje (zogeheten FFP-2 model) in openbaar vervoer, skiliften en openbare gelegenheden is verplicht;

nass
Wintersporten met Senior Sportief Actief

08-11-2021

GAAT NIET DOOR: zie bericht op 27 november
Ook het aanstaande winterseizoen organiseert Senior Sportief Actief De Ronde Venen weer
een 8-daagse winteractief-reis. Dit keer gaat de gezamenlijke langlauf- en wandelreis naar
het Oostenrijkse dorp Nassereith, gelegen in het mooie Tirol. Vanuit het verblijf in het
gezellige Landhotel Seeblick reizen we dagelijks met de OAD-bus naar mooie langlauf- en
wandellocaties. Ook wie wil skiën kan hier gebruik van maken.
De vertrekdatum is op zaterdag 5 februari 2022 en de terugkomst op zaterdag 12 februari.

watergymnw
Persbericht Senior Sportief Actief over Watergymlessen in Abcoude

01-11-2021

Senior Sportief Actief gaat watergymlessen verzorgen in Sporthuis Abcoude! Deze vorm van bewegen is zeer gewild bij senioren, de lessen in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn altijd volgeboekt. “In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken, je heupen draaien beter, er is geen enkele belasting,” aldus een docent. “Je kunt heel prettig bewegen en oefenen. In het water kun je bijvoorbeeld veel grotere bewegingen met je benen maken.”
parkinson
Bewegen als je Parkinson hebt

26-10-2021

Op de foto zit u mensen touwtrekken, het lijkt een onderdeel van een gewone les voor conditiesport. Maar dat is het niet. Dit is de beweeggroep voor mensen met Parkinson of een vorm van Parkinson. In deze lessen is ook ruimte voor een leuk spel en daar doet iedereen op het eigen niveau vrolijk aan mee. Als onderdeel van Senior Sportief Actief geven Claudia van Eijk en Michelle Lim-Hok-Koen vanuit hun praktijk Houding en Bewegen lessen aan mensen met Parkinson of een vorm daarvan. “Bewegen is van groot belang als je Parkinson hebt”, zegt Claudia, “om je balans te behouden en de dagelijkse dingen te kunnen blijven doen.” Een van de deelnemers merkt op: “In de groep voel je je prettig, want je hoeft de Parkinson nooit te verbergen.”
Rabo Clubsupport

15-10-2021

Hallo beste deelnemers en geïnteresseerden, 

We willen jullie graag attenderen op de mogelijkheid je stem uit te brengen op onze stichting tijdens de landelijke actie Rabo Clubsupport.
Als lid van de Rabobank is dit mogelijk en draag je bij aan een respectabel uit te keren bedrag voor onze stichting wat gebruikt kan worden aan bv oefenmaterialen voor onze deelnemers.
Bezoek daartoe de website van Rabo Clubsupport. 
Geef het ook door aan familie, buren en kennissen.

Alvast dank voor jullie uitgebrachte stem.

Rien van den Berge

reinnw
Oktober Actief

15-10-2021

Donderdag 30 september was de aftrap van Oktober Actief in het Sporthuis Abcoude. Wethouder Rein Kroon heeft samen met paralympiër Tim de Vries de aftrap verzorgt doormiddel van het hoog houden van de shuttle. Tim de Vries werd hierna ook gehuldigd voor het behalen van de bronzen plak bij de Paralympische spelen voor het onderdeel handbike.