De winteractiefreis naar Nassereith 2022 gaat niet door.

27-11-2021

De omstandigheden door corona hebben geleid tot een aantal maatregelen voor Oostenrijk die wij als te bezwaarlijk ervaren om de reis te kunnen laten doorgaan. We noemen er een paar:
- Gedurende de reis naar, in en van Oostenrijk is het dragen van een mondkapje verplicht;
- Vaccinatie met Pfizer, Moderna, AstraZeneca is slechts geldig tot 270 dagen na de tweede dosis. Dit geldt ook voor de enkele vaccinatie met Janssen;
- Het dragen van een medisch mondkapje (zogeheten FFP-2 model) in openbaar vervoer, skiliften en openbare gelegenheden is verplicht;

nass
Wintersporten met Senior Sportief Actief

08-11-2021

GAAT NIET DOOR: zie bericht op 27 november
Ook het aanstaande winterseizoen organiseert Senior Sportief Actief De Ronde Venen weer
een 8-daagse winteractief-reis. Dit keer gaat de gezamenlijke langlauf- en wandelreis naar
het Oostenrijkse dorp Nassereith, gelegen in het mooie Tirol. Vanuit het verblijf in het
gezellige Landhotel Seeblick reizen we dagelijks met de OAD-bus naar mooie langlauf- en
wandellocaties. Ook wie wil skiën kan hier gebruik van maken.
De vertrekdatum is op zaterdag 5 februari 2022 en de terugkomst op zaterdag 12 februari.

watergymnw
Persbericht Senior Sportief Actief over Watergymlessen in Abcoude

01-11-2021

Senior Sportief Actief gaat watergymlessen verzorgen in Sporthuis Abcoude! Deze vorm van bewegen is zeer gewild bij senioren, de lessen in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn altijd volgeboekt. “In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken, je heupen draaien beter, er is geen enkele belasting,” aldus een docent. “Je kunt heel prettig bewegen en oefenen. In het water kun je bijvoorbeeld veel grotere bewegingen met je benen maken.”
parkinson
Bewegen als je Parkinson hebt

26-10-2021

Op de foto zit u mensen touwtrekken, het lijkt een onderdeel van een gewone les voor conditiesport. Maar dat is het niet. Dit is de beweeggroep voor mensen met Parkinson of een vorm van Parkinson. In deze lessen is ook ruimte voor een leuk spel en daar doet iedereen op het eigen niveau vrolijk aan mee. Als onderdeel van Senior Sportief Actief geven Claudia van Eijk en Michelle Lim-Hok-Koen vanuit hun praktijk Houding en Bewegen lessen aan mensen met Parkinson of een vorm daarvan. “Bewegen is van groot belang als je Parkinson hebt”, zegt Claudia, “om je balans te behouden en de dagelijkse dingen te kunnen blijven doen.” Een van de deelnemers merkt op: “In de groep voel je je prettig, want je hoeft de Parkinson nooit te verbergen.”
Rabo Clubsupport

15-10-2021

Hallo beste deelnemers en geïnteresseerden, 

We willen jullie graag attenderen op de mogelijkheid je stem uit te brengen op onze stichting tijdens de landelijke actie Rabo Clubsupport.
Als lid van de Rabobank is dit mogelijk en draag je bij aan een respectabel uit te keren bedrag voor onze stichting wat gebruikt kan worden aan bv oefenmaterialen voor onze deelnemers.
Bezoek daartoe de website van Rabo Clubsupport. 
Geef het ook door aan familie, buren en kennissen.

Alvast dank voor jullie uitgebrachte stem.

Rien van den Berge

reinnw
Oktober Actief

15-10-2021

Donderdag 30 september was de aftrap van Oktober Actief in het Sporthuis Abcoude. Wethouder Rein Kroon heeft samen met paralympiër Tim de Vries de aftrap verzorgt doormiddel van het hoog houden van de shuttle. Tim de Vries werd hierna ook gehuldigd voor het behalen van de bronzen plak bij de Paralympische spelen voor het onderdeel handbike.

Rabo ClubSupport 2021

19-09-2021

Hierbij wil het bestuur jullie melden dat wij ons hebben aangemeld voor de jaarlijkse actie van de Rabobank, nl Rabo Clubsupport 2021.
En omdat jullie en daardoor de bank ons goed en welgezind is geweest de afgelopen jaren, nl veel stemmers (jullie) en daardoor een leuk som geld van de bank willen we dit jaar weer een beroep op jullie doen.
De actie loopt van 4 tot 24 oktober, dus er is nog even tijd. Maar jullie kunnen alvast onze inschrijving op de website van de Rabo ClubSupport lezen.

nw2
We zijn er bijna, maar nog niet helemaal!

29-04-2021

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal!

Het duurt nu al bijna 5 maanden dat we, vanwege een lock down,  geen traditionele lessen kunnen geven/krijgen. Via TV RondeVenen en TV Utrecht, YouTube en de website hebben de docenten geprobeerd om toch bewegingslessen aan te bieden.

fiets
Actief naar buiten, het kan

28-03-2021

Bewegen is goed voor iedereen en zeker ook voor oudere senioren. De lessen in de zaal kunnen nu niet, maar Senior Sportief Actief en de Buurtsportcoach Senioren bieden mooie alternatieven aan voor buiten. Coronaproof blijven bewegen
parken
Parkencircuit

01-02-2021

Om in beweging te blijven wordt er veel gewandeld, gefietst en hardgelopen. Maar af en toe een oefening is ook belangrijk voor de broodnodige variatie.

SSA
Senioren weer sportief actief

07-12-2020

Een groot aantal groepen van Senior Sportief Actief is weer begonnen! Zoals de vrijdagmorgengroep van docent Jos Kooijman, waar 18 senioren weer enthousiast naar Sporthal De Phoenix kwamen. Ze zijn allemaal tevreden over hoe het coronaproof geregeld is.

Nieuwsbrief Sport van De Ronde Venen

20-11-2020

Beste sportbestuurders,

Op 17 november heeft het kabinet laten weten dat we weer terugkeren naar de gedeeltelijke lock-down. Dan gelden de maatregelen zoals die op 13 oktober zijn afgekondigd. De maatregelen hebben consequenties voor sport- en beweegaanbieders zoals sportverenigingen, zwembaden en fitnessclubs.
Het betreft voor sport de volgende maatregelen:
•    Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten). Zij houden onderling 1,5 meter afstand

Vraag van het bestuur van Senior Sportief Actief

13-11-2020

Het bestuur heeft  de vraag of jullie bepaalde ideeën hebben ter ondersteuning van onze stichting om deze tijd nog wat dragelijker te maken? We staan als bestuur open voor allerlei ideeën.
En omdat we nu toch zo bezig zijn, denken we ook aan onze toekomst van de stichting. 
Wat betreft het aantal bestuursleden komen we in de gevarenzone. We zijn echt op zoek naar versterking voor een Hoofd Bedrijfsbureau, een lid voor het invullen van de PR (public relations) en een Secretaris op termijn.
Spreekt jou dit aan of weet je mogelijk iemand vernemen we graag je reactie. 

Rabo Club Support

13-11-2020

Wij willen jullie als bestuur van Senior Sportief Actief graag laten delen met het positieve bericht dat we vorige week mochten ontvangen van de Rabobank Rijn en Veenstromen.
Zoals jullie (mogelijk) weten hebben we meegedaan aan de actie Rabo Clubsupport. Velen van jullie hebben gehoor gegeven om te stemmen op je favoriete (onze) club en daar vervolgens op gestemd. 

Annie Bon
Nieuwe serie BlijFFit op lokale TV.

12-11-2020

Na vele enthousiaste reacties op het beweegprogramma BlijFFit op de lokale tv, RTVRondevenen,  
is besloten om weer een nieuwe serie lessen op te nemen. Er moest even gezocht worden naar sponsoren, maar al gauw konden Joke en Jos van Senior Sportief Actief weer de studio in duiken.  
Dagelijks (behalve zondag) worden deze lessen op vier verschillende tijdstippen uitgezonden, nl om 10.30 -11.30 -14.30 -15.30 uur.  

RABO club Support, help ons met stemmen

07-10-2020

Beste supporter van Senior Sportief Actief DRV,

U kunt Senior Sportief Actief DRV steunen door op ons te (laten) stemmen als u of een kennis in het bezit is van een Rabo bankrekening.
Vorig jaar hebben wij hierdoor voor ongeveer € 1.500 aan support van de Rabobank mogen ontvangen.
Wij hebben hiermee evenementen kunnen organiseren, nieuw materiaal kunnen kopen en activiteiten kunnen opzetten.
Dit jaar willen wij uiteraard graag ook weer gebruik maken van het aanbod van de Rabobank.

Hoe kunt u ons steunen?

ad3nw
Afscheid Ad Peek

02-10-2020

Ad Peek, bestuurslid en hoofd bedrijfsbureau, heeft na 10 trouwe jaren afgelopen woensdag 30 september in de Willisstee afscheid genomen. Ad heeft een belangrijke bijdrage geleverd bij de totstandkoming van Senior Sportief Actief zoals die we nu kennen en heeft een groei meegemaakt van 200 naar vorig jaar 700 leden. Ad heeft de toenmalige administratie volledig op nieuw opgezet. Naast de ledenadministratie was Ad ook verantwoordelijk voor de contacten met de verschillende sportlocaties en de materialen die voor de uiteenlopende activiteiten worden gebruikt.

"Aanstaande wintersportreis gaat niet door"

21-09-2020

"Na raadpleging van de deelnemers aan de wintersportreis in maart 2020 is besloten om de geplande wintersportreis in februari2021 om reden van het nog altijd aanwezige Covid-19 virus, te annuleren."

Met vriendelijke groet.

René Janszen

secretaris Senior Sportief Actief DRV

mondkapjes
Huisvlijt van de bovenste plank

10-09-2020

Fantastich initiatief! Een aantal deelnemers van de stoelhonkbal hebben uren achter de naaimachine gezeten om voor iedereen balletjes in een eigen tasje te maken.

Geen Oktober Actief dit jaar

27-08-2020

Na lang nadenken en overleg heeft het Oktober Actief Team besloten dit project een jaar over te slaan.
Aangezien de meeste sportaanbieders in september weer gaan opstarten en nog erg onzeker zijn over het verloop hiervan, blijven de aanmeldingen achter.
Ook krijgen we vele signalen van senioren, dat zij nog twijfelen of zij zich vanaf september al in groepen/sporthallen/ kleine zalen willen begeven ook al luidt het advies hierover positief.
Daarom denken wij dat het verstandig is om het nu al af te blazen, voordat we te veel kosten en uren gaan maken.

Senioren gaan weer bowlen

17-08-2020

 

Na de gedwongen stop door het corona virus, gaat het seizoen 2020-2021 van de Bowlinggoep van de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen (voorheen Spel en Sport DRV) weer van start. De mannen en vrouwen van de bowlinggroep spelen tot eind mei volgend jaar op dinsdagmiddag een onderlinge competitie. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers, die het leuk vinden om een paar uurtjes te bewegen en te spelen en zich in de strijd om de prijzen willen mengen.

Docent gevraagd voor Senior Sportief Actief

11-07-2020

Voor de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen zijn we voor een aantal uren per week op zoek naar een docent Sport en Bewegen om ons hechte team van 15 docenten te versterken. Via https://www.seniorsportiefactiefdrv.nl kun je informatie vinden betreffende de doelstellingen en opzet van onze stichting. De functie vraagt om een empathische, enthousiasmerende en geduldige persoonlijkheid die weet in te spelen op de behoefte en mogelijkheden van onze seniore deelnemers.
Brief van het Bestuur van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

19-06-2020

In onze mededeling aan u van 6 april j.l. hebben wij aangegeven u weer te zullen informeren zodra wij over nieuwe informatie beschikken. Nu het huidige seizoen is afgelopen en het nieuwe seizoen er per september aankomt, lijkt het ons het juiste moment u opnieuw van informatie te voorzien.
logo
Bericht aan de deelnemers van Senior Sportief Actief

07-04-2020

Beste deelnemers,

Sinds medio maart hebben ook wij als Stichting Senior Sportief Actief DRV te maken met de effecten van het Coronavirus. Inmiddels houdt het virus ons al gedurende drie weken in een ijzeren greep.

wintersport2020
Verslag wintersportreis Senior Sportief Actief De Ronde Venen van 7 t/m 14 maart 2020

17-03-2020

Op zaterdag 7 maart om 5 uur (!) in de ochtend vertrokken 46 vroege vogels per bus naar het Oostenrijkse Abersee in het mooie Salzkammergut voor hun jaarlijkse 8-daagse wintersportreis; georganiseerd door Senior Sportief Actief DRV. Na een voorspoedig verlopen reis o.l.v. OAD-chauffeur Harry arriveerden zij ‘s avonds in hotel Zinkenbachmühle, waar men meteen aan het diner ging en de meesten na een lange dag snel hun bed opzochten.

Bericht van het bestuur over opschorten van activiteiten

14-03-2020

Goedendag allemaal,

We moeten jullie allemaal namens het bestuur melden dat alle lessen per heden worden en zijn opgeschort. Zowel geldt dit voor de binnen- als de buiten activiteiten.

We hanteren hiervoor de landelijke norm (RIVM) die voorlopig vast gesteld is tot 1 april as.

We spreken met elkaar af dat we dan tot op dat moment een nieuwe peildatum hebben om een dan geldend advies met elkaar te delen en in te nemen.

avondwandelen
Wekelijks wandelen in de avond met Senior Sportief Actief.

08-03-2020

Dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid zal niemand ontkennen. Maar om dan ook elke dag een flink blokje om te gaan, dat komt er niet altijd van. Het helpt als je daarvoor een vaste afspraak maakt, dan denk je minder snel: “Nu even niet, ik ga morgen wel een stukje lopen”.

wd1
Korte demo werelddansen

30-01-2020

Na een aantal weken flink oefenen ging onze dansgroep ‘werelddansen’ op 23 januari j.l. op bezoek bij de ouderensoos in Wilnis voor een korte demonstratie.
Zowel de dansers als het publiek genoten van het optreden.
Voor de slotdans werden de mensen uit het publiek uitgenodigd om mee te doen. Ook de heren lieten zich verleiden! Het werd een vrolijke happening en men ondervond aan den lijve dat het werelddansen toch ook wel enige inspanning kost.

sthb2
Verslag 11e KvA Stoelhonkbaltoernooi 2020

30-01-2020

Op 24 januari j.l. stonden de deuren van de Argon-kantine weer gastvrij open voor alle spelers en begeleiders voor het 11e ‘Kees van Ankeren toernooi’ onder de vlag van Senior Sportief Actief DRV.
Het weerzien van de 6 teams bracht al ‘n gezellige stemming en voordat de strijd begon was daar eerst ‘n lunch en natuurlijk de traditionele groepsfoto’s gemaakt door Jan van Koeverden-Brouwer. Daarna was er een gezamenlijke warming-up op muziek wat de stemming nog meer vergrootte!

Ad
Nieuwe shirts met Senior Sportief Actief logo

30-01-2020

Wist u dat u voor € 20,- als deelnemer ook zo’n shirt met het logo van SENIOR SPORTIEF ACTIEF DRV kunt aanschaffen? De shirts zijn alleen in de kleur wit verkrijgbaar en wel in de maten van S, M, L, XL, XXL, zowel voor dames als voor heren.
Hoe kan ik een shirt kopen De shirts zijn te koop op het volgende adres:
Vanaf 7 januari 2020 te bestellen bij Koos Tijmensen, Grondzeiler 4, 3642 AM te Mijdrecht, (na telefonische afspraak) Tel: 06-15598585. U kunt eventueel hier ook passen. Graag meteen en contant betalen.

of in de les

FITTAAL januari 2020,

14-01-2020

Het bestuur wenst jullie allen zo’n sportief en actief jaar toe, in goede gezondheid! Senior Sportief Actief was aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente De Ronde Venen. Het was een mooie presentatie van de nieuwe naam en het nieuwe logo. Ook de docenten in hun groene sportief actief vesten wezen de bezoekers op het belang van bewegen! Bewegen moet, daarom hopen we dit jaar weer veel nieuwe deelnemers te mogen begroeten.
docenten1
Een zeer geslaagd docenten ‘uitje’ is alweer achter de rug.

18-12-2019

Woensdag 23 oktober kwamen 12 docenten van SeniorSportiefActief bij elkaar in de Willisstee voor een kookworkshop bij ‘Koken met Simone’. Onze keuze was Italiaans. Na een ‘pep-talk’ en ‘aftrap’ van onze voorzitter Rien, gingen we van start. Simone heette ons welkom en begon de uitleg over het menu van de avond waarvan wijzelf de gangen gingen maken en zij gaf alvast de nodige adviezen bij iedere gang waarna er een ‘natuurlijke’ verdeling ontstond wie wat ging voorbereiden.
parkinson
Beweeggroep voor mensen met Parkinson

16-12-2019

In januari start Senior Sportief Actief weer een beweeggroep voor mensen met Parkinson of een vorm van Parkinson. “Ik had er niet echt verwachtingen van, ik zag er eigenlijk tegen op, maar dat is nu voorbij. Ik zie uit naar het vervolg”, aldus een van de deelnemers aan de vorige serie lessen.
donatie
Mooie donatie van Oktober Actief aan Alzheimer Nederland

14-12-2019

In aanloop naar de Beweegmaand voor senioren: Oktober Actief is besloten de opbrengst van de beweegpassen te doneren aan een goed doel. 
De keuze is gevallen op Alzheimer Nederland en dat sloot ook mooi aan bij de actie Dementievriendelijke Gemeente.

Sportieve Sportinstuif van Senior Sportief Actief

30-11-2019

Het was een druk bezochte, vrolijke happening in De Boei in Vinkeveen: voor de derde keer organiseerde Senior Sportief Actief een Sportinstuif. Een middag om bekende of onbekende sporten uit te proberen. Elke vorm van bewegen is goed want: Senior, blijf Sportief en Actief!

FITTAAL oktober 2019

26-11-2019

 FITTAAL OKTOBER 2019 Nieuwe naam, nieuw logo Het zal jullie niet ontgaan zijn, we hebben een nieuwe naam en dus ook een nieuw logo! We maken een nieuwe start!Zo proberen we alle senioren in De Ronde Venen te motiveren om vooral te gaan bewegen. Daarvoor is er nu ook een nieuwe, goed toegankelijke website, waar je een bij jou passende les kunt uit zoeken. Ook zoeken we deze weken de publiciteit, met name in de Groene Venen, waar we elke week iets vertellen over een onderdeel van ons aanbod aan lessen. Bij een nieuwe naam en logo hoort ook een nieuwe outfit! Jullie horen nog wanneer er nieuwe shirts te verkrijgen zijn.
Senioren Sportinstuif

04-11-2019

SeniorSportiefActief zorgt op vrijdag 22 november voor een sportieve en gezellige Sportinstuif. Het wordt een bont geheel van activiteiten, ‘voor elk wat wils’. Deze instuif is niet alleen bedoeld voor de deelnemers aan SeniorSportiefActief, maar ook voor senioren die weleens willen kennismaken met allerlei manieren van bewegen of die gewoon zin hebben in een leuke, sportieve middag. Voor alle senioren – heel fit, fit of niet zo fit, dat maakt niet uit - staan de deuren van De Boei in Vinkeveen vanaf 13.30 uur open!
Actief in het water

04-11-2019

Senioren zijn zich er zeker van bewust dat bewegen moet. Regelmatig bewegen is goed voor je gezondheid, je fitheid en het geeft ook veel voldoening. Maar wat te doen, als bewegen niet zo eenvoudig is omdat je last hebt van pijnlijke gewrichten? Of omdat je ledematen wat stijf geworden zijn? Hoe zorg je dan voor de broodnodige beweging? Bij SeniorSportiefActief onderkennen we deze situatie, en daarvoor zijn er elke week 4 uren watergymnastiek. Het water van het Veenzijdebad is speciaal voor deze lessen lekker warm.
Wedstrijdsport Light

04-11-2019

Senioren die in allerlei takken van sport competitie speelden, missen vaak niet de competitie zelf, maar wel de wedstrijdspanning. Voor hen heeft Senior Sportief Actief leuke mogelijkheden. Bij onze volleybaluren spelen zowel oud-volleyballers als enthousiaste amateurs, waardoor er spannende en leuke strijd ontstaat. Voetbal is een liefde voor het leven, wat te zien is aan het Walking Footballteam. Met wat aangepaste regels om blessures te voorkomen kan iedereen er uit de voeten, op weg naar de derde helft…
Senioren… blijf Sportief Actief!

04-11-2019

Wie wil dat niet zijn en blijven, sportief en actief? Bij Senior Sportief Actief richten we ons op alle senioren die regelmatig en prettig willen werken aan hun conditie, niet (meer) in competitieverband, ook liever niet alleen want dan komt het er vaak niet van. Bij ons kun je terecht, of je nu topfit bent en dat bij wilt houden, of net begint te denken aan de noodzaak van regelmatig bewegen als je de vijftig bent gepasseerd.

Actief op de stoel

04-11-2019

Actief op en rond de stoel Senioren… blijf Actief Sportief, dat geldt voor alle senioren, ook als de leeftijd een woordje mee gaat spreken. Sportief is dan niet hollen en vliegen, maar gericht ervoor zorgen, dat door te oefenen al je spieren soepel blijven. Ook als lang staan of lopen niet meer vanzelf gaat, zijn er bij Senior SportiefActief veel mogelijkheden om daaraan te werken.
Senioren… Actief bewegen op muziek

04-11-2019

YEP, bent u ook een Young Elderly Person? Een nieuwe naam voor senioren, die nog goed fit zijn en net zo actief als zestiger-minners. Juist ook voor deze mensen biedt SeniorSportiefActief veel leuke mogelijkheden om te bewegen. Want ook al ben je een YEP, fitheid moet je wel bijhouden. Bewegen moet, daar is SeniorSportiefActief van overtuigd. Een heel plezierige vorm daarvoor is bewegen op muziek.