schijnwerper
"In de schijnwerper"

28-07-2022

Tjitske (77 jaar), een dame met pit, is al vele jaren trouwe deelnemer van de SSA SW-groep op de dinsdagavond.
Tijdens deze trainingen is zij meestal in de voorhoede te vinden. Maar er is natuurlijk ook gelegenheid voor een praatje onderweg. En zo hoor je nog eens wat. In de eerste jaren kwam zij, net uit haar stressvolle baan, aan gesneld om toch nog op tijd voor de les aanwezig te zijn. Na haar pensioen ging zij het echter niet rustiger krijgen. Als vrijwilligster stort zij zich op haar nieuwe taken. Daarnaast verleend zij ook nog mantelzorg aan 2 naasten.

Samen buiten bewegen voor 55+

24-03-2022

Vanaf nu ook GoldenSports bij Senior Sportief Actief: Samen sporten en bewegen in de buitenlucht

Om 55-plussers te stimuleren meer te bewegen, biedt Senior Sportief Actief vanaf nu ook GoldenSports. Dit programma is een combinatie van outdoor-fitness, conditietraining, krachttraining en balans en vindt altijd plaats in de buitenlucht. De lessen worden gegeven op het kunstgrasveld van CSW, iedere donderdagochtend van 10 tot 11 uur. Het hele jaar door.

Volksdansen voor 65+

18-03-2022

Bewegen is goed voor iedereen, en dat kan op veel manieren. Je kunt naar een sportschool, je kunt met een app zelf dagelijks trainen, maar je kunt ook kiezen om in groepsverband wat aan je fitheid te doen. SeniorSportiefActief biedt daar vele mogelijkheden voor: conditielessen voor wie al fit is of fit wil worden, sportief wandelen om in de buitenlucht bezig te zijn, volleybal, badminton voor ook een beetje competitie, maar ook danslessen.
wandelen
Wekelijks wandelen in De Ronde Venen

18-03-2022

Dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid zal niemand ontkennen. Maar om dan ook elke dag een flink blokje om te gaan, dat komt er niet altijd van. Het helpt als je daarvoor een vaste afspraak maakt, dan denk je minder snel: “Nu even niet, ik ga morgen wel een stukje lopen”.  
Blijffit

14-02-2022

Elke dag bewegen, dat is belangrijk voor iedereen. Wandelen, fietsen, maar bewegen kan ook thuis. Senior Sportief Actief verzorgt dagelijks uitzendingen op RTV Ronde Venen van het beweegprogramma Blijffit. Een goed idee om daar eens aan mee te doen!

abcoude
Uitbreiding watergymles in Abcoude

17-01-2022

In november is Senior Sportief Actief in Het Sporthuis gestart met watergym. En met groot succes, want de lessen van 9.00 en 10.00 uur worden druk bezocht. Dus is er goed nieuws. In maart gaat er gestart worden met een extra les om 11.00uur. Gedurende 50 minuten gaan mannen en vrouwen aan de slag met allerlei oefeningen. In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken en je heupen draaien beter.

We mogen weer

16-01-2022

We mogen weer!

Vanaf maandag 17 januari gaan alle lessen van Senior Sportie Actief weer op de gewone tijd door. Dus de avondlessen die eerder naar de middag verschoven zijn, zijn nu weer in de avond.

In alle locaties gelden nog steeds de coronaregels zoals voor de lockdown. Afstand houden, handen ontsmetten, en in de meeste locaties moet je ook het Corona Toegangs Bewijs kunnen tonen.

Het bestuur.