Docent gevraagd voor Senior Sportief Actief

11-07-2020

Voor de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen zijn we voor een aantal uren per week op zoek naar een docent Sport en Bewegen om ons hechte team van 15 docenten te versterken. Via https://www.seniorsportiefactiefdrv.nl kun je informatie vinden betreffende de doelstellingen en opzet van onze stichting. De functie vraagt om een empathische, enthousiasmerende en geduldige persoonlijkheid die weet in te spelen op de behoefte en mogelijkheden van onze seniore deelnemers.
Brief van het Bestuur van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

19-06-2020

In onze mededeling aan u van 6 april j.l. hebben wij aangegeven u weer te zullen informeren zodra wij over nieuwe informatie beschikken. Nu het huidige seizoen is afgelopen en het nieuwe seizoen er per september aankomt, lijkt het ons het juiste moment u opnieuw van informatie te voorzien.
logo
Bericht aan de deelnemers van Senior Sportief Actief

07-04-2020

Beste deelnemers,

Sinds medio maart hebben ook wij als Stichting Senior Sportief Actief DRV te maken met de effecten van het Coronavirus. Inmiddels houdt het virus ons al gedurende drie weken in een ijzeren greep.

wintersport2020
Verslag wintersportreis Senior Sportief Actief De Ronde Venen van 7 t/m 14 maart 2020

17-03-2020

Op zaterdag 7 maart om 5 uur (!) in de ochtend vertrokken 46 vroege vogels per bus naar het Oostenrijkse Abersee in het mooie Salzkammergut voor hun jaarlijkse 8-daagse wintersportreis; georganiseerd door Senior Sportief Actief DRV. Na een voorspoedig verlopen reis o.l.v. OAD-chauffeur Harry arriveerden zij ‘s avonds in hotel Zinkenbachmühle, waar men meteen aan het diner ging en de meesten na een lange dag snel hun bed opzochten.

Bericht van het bestuur over opschorten van activiteiten

14-03-2020

Goedendag allemaal,

We moeten jullie allemaal namens het bestuur melden dat alle lessen per heden worden en zijn opgeschort. Zowel geldt dit voor de binnen- als de buiten activiteiten.

We hanteren hiervoor de landelijke norm (RIVM) die voorlopig vast gesteld is tot 1 april as.

We spreken met elkaar af dat we dan tot op dat moment een nieuwe peildatum hebben om een dan geldend advies met elkaar te delen en in te nemen.

avondwandelen
Wekelijks wandelen in de avond met Senior Sportief Actief.

08-03-2020

Dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid zal niemand ontkennen. Maar om dan ook elke dag een flink blokje om te gaan, dat komt er niet altijd van. Het helpt als je daarvoor een vaste afspraak maakt, dan denk je minder snel: “Nu even niet, ik ga morgen wel een stukje lopen”.

wd1
Korte demo werelddansen

30-01-2020

Na een aantal weken flink oefenen ging onze dansgroep ‘werelddansen’ op 23 januari j.l. op bezoek bij de ouderensoos in Wilnis voor een korte demonstratie.
Zowel de dansers als het publiek genoten van het optreden.
Voor de slotdans werden de mensen uit het publiek uitgenodigd om mee te doen. Ook de heren lieten zich verleiden! Het werd een vrolijke happening en men ondervond aan den lijve dat het werelddansen toch ook wel enige inspanning kost.

sthb2
Verslag 11e KvA Stoelhonkbaltoernooi 2020

30-01-2020

Op 24 januari j.l. stonden de deuren van de Argon-kantine weer gastvrij open voor alle spelers en begeleiders voor het 11e ‘Kees van Ankeren toernooi’ onder de vlag van Senior Sportief Actief DRV.
Het weerzien van de 6 teams bracht al ‘n gezellige stemming en voordat de strijd begon was daar eerst ‘n lunch en natuurlijk de traditionele groepsfoto’s gemaakt door Jan van Koeverden-Brouwer. Daarna was er een gezamenlijke warming-up op muziek wat de stemming nog meer vergrootte!

Ad
Nieuwe shirts met Senior Sportief Actief logo

30-01-2020

Wist u dat u voor € 20,- als deelnemer ook zo’n shirt met het logo van SENIOR SPORTIEF ACTIEF DRV kunt aanschaffen? De shirts zijn alleen in de kleur wit verkrijgbaar en wel in de maten van S, M, L, XL, XXL, zowel voor dames als voor heren.
Hoe kan ik een shirt kopen De shirts zijn te koop op het volgende adres:
Vanaf 7 januari 2020 te bestellen bij Koos Tijmensen, Grondzeiler 4, 3642 AM te Mijdrecht, (na telefonische afspraak) Tel: 06-15598585. U kunt eventueel hier ook passen. Graag meteen en contant betalen.

of in de les

FITTAAL januari 2020,

14-01-2020

Het bestuur wenst jullie allen zo’n sportief en actief jaar toe, in goede gezondheid! Senior Sportief Actief was aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente De Ronde Venen. Het was een mooie presentatie van de nieuwe naam en het nieuwe logo. Ook de docenten in hun groene sportief actief vesten wezen de bezoekers op het belang van bewegen! Bewegen moet, daarom hopen we dit jaar weer veel nieuwe deelnemers te mogen begroeten.
docenten1
Een zeer geslaagd docenten ‘uitje’ is alweer achter de rug.

18-12-2019

Woensdag 23 oktober kwamen 12 docenten van SeniorSportiefActief bij elkaar in de Willisstee voor een kookworkshop bij ‘Koken met Simone’. Onze keuze was Italiaans. Na een ‘pep-talk’ en ‘aftrap’ van onze voorzitter Rien, gingen we van start. Simone heette ons welkom en begon de uitleg over het menu van de avond waarvan wijzelf de gangen gingen maken en zij gaf alvast de nodige adviezen bij iedere gang waarna er een ‘natuurlijke’ verdeling ontstond wie wat ging voorbereiden.
parkinson
Beweeggroep voor mensen met Parkinson

16-12-2019

In januari start Senior Sportief Actief weer een beweeggroep voor mensen met Parkinson of een vorm van Parkinson. “Ik had er niet echt verwachtingen van, ik zag er eigenlijk tegen op, maar dat is nu voorbij. Ik zie uit naar het vervolg”, aldus een van de deelnemers aan de vorige serie lessen.
donatie
Mooie donatie van Oktober Actief aan Alzheimer Nederland

14-12-2019

In aanloop naar de Beweegmaand voor senioren: Oktober Actief is besloten de opbrengst van de beweegpassen te doneren aan een goed doel. 
De keuze is gevallen op Alzheimer Nederland en dat sloot ook mooi aan bij de actie Dementievriendelijke Gemeente.

Sportieve Sportinstuif van Senior Sportief Actief

30-11-2019

Het was een druk bezochte, vrolijke happening in De Boei in Vinkeveen: voor de derde keer organiseerde Senior Sportief Actief een Sportinstuif. Een middag om bekende of onbekende sporten uit te proberen. Elke vorm van bewegen is goed want: Senior, blijf Sportief en Actief!

FITTAAL oktober 2019

26-11-2019

 FITTAAL OKTOBER 2019 Nieuwe naam, nieuw logo Het zal jullie niet ontgaan zijn, we hebben een nieuwe naam en dus ook een nieuw logo! We maken een nieuwe start!Zo proberen we alle senioren in De Ronde Venen te motiveren om vooral te gaan bewegen. Daarvoor is er nu ook een nieuwe, goed toegankelijke website, waar je een bij jou passende les kunt uit zoeken. Ook zoeken we deze weken de publiciteit, met name in de Groene Venen, waar we elke week iets vertellen over een onderdeel van ons aanbod aan lessen. Bij een nieuwe naam en logo hoort ook een nieuwe outfit! Jullie horen nog wanneer er nieuwe shirts te verkrijgen zijn.
Senioren Sportinstuif

04-11-2019

SeniorSportiefActief zorgt op vrijdag 22 november voor een sportieve en gezellige Sportinstuif. Het wordt een bont geheel van activiteiten, ‘voor elk wat wils’. Deze instuif is niet alleen bedoeld voor de deelnemers aan SeniorSportiefActief, maar ook voor senioren die weleens willen kennismaken met allerlei manieren van bewegen of die gewoon zin hebben in een leuke, sportieve middag. Voor alle senioren – heel fit, fit of niet zo fit, dat maakt niet uit - staan de deuren van De Boei in Vinkeveen vanaf 13.30 uur open!
Actief in het water

04-11-2019

Senioren zijn zich er zeker van bewust dat bewegen moet. Regelmatig bewegen is goed voor je gezondheid, je fitheid en het geeft ook veel voldoening. Maar wat te doen, als bewegen niet zo eenvoudig is omdat je last hebt van pijnlijke gewrichten? Of omdat je ledematen wat stijf geworden zijn? Hoe zorg je dan voor de broodnodige beweging? Bij SeniorSportiefActief onderkennen we deze situatie, en daarvoor zijn er elke week 4 uren watergymnastiek. Het water van het Veenzijdebad is speciaal voor deze lessen lekker warm.
Wedstrijdsport Light

04-11-2019

Senioren die in allerlei takken van sport competitie speelden, missen vaak niet de competitie zelf, maar wel de wedstrijdspanning. Voor hen heeft Senior Sportief Actief leuke mogelijkheden. Bij onze volleybaluren spelen zowel oud-volleyballers als enthousiaste amateurs, waardoor er spannende en leuke strijd ontstaat. Voetbal is een liefde voor het leven, wat te zien is aan het Walking Footballteam. Met wat aangepaste regels om blessures te voorkomen kan iedereen er uit de voeten, op weg naar de derde helft…
Senioren… blijf Sportief Actief!

04-11-2019

Wie wil dat niet zijn en blijven, sportief en actief? Bij Senior Sportief Actief richten we ons op alle senioren die regelmatig en prettig willen werken aan hun conditie, niet (meer) in competitieverband, ook liever niet alleen want dan komt het er vaak niet van. Bij ons kun je terecht, of je nu topfit bent en dat bij wilt houden, of net begint te denken aan de noodzaak van regelmatig bewegen als je de vijftig bent gepasseerd.

Actief op de stoel

04-11-2019

Actief op en rond de stoel Senioren… blijf Actief Sportief, dat geldt voor alle senioren, ook als de leeftijd een woordje mee gaat spreken. Sportief is dan niet hollen en vliegen, maar gericht ervoor zorgen, dat door te oefenen al je spieren soepel blijven. Ook als lang staan of lopen niet meer vanzelf gaat, zijn er bij Senior SportiefActief veel mogelijkheden om daaraan te werken.
Senioren… Actief bewegen op muziek

04-11-2019

YEP, bent u ook een Young Elderly Person? Een nieuwe naam voor senioren, die nog goed fit zijn en net zo actief als zestiger-minners. Juist ook voor deze mensen biedt SeniorSportiefActief veel leuke mogelijkheden om te bewegen. Want ook al ben je een YEP, fitheid moet je wel bijhouden. Bewegen moet, daar is SeniorSportiefActief van overtuigd. Een heel plezierige vorm daarvoor is bewegen op muziek.

Netty Snijder Nederlands kampioen Stoepranden

27-09-2019

Netty Snijder uit Mijdrecht heeft zaterdag het Nederlands Kampioenschap Stoepranden gewonnen in de categorie 75+. Ze is meer dan trots op de winst, die ze totaal niet had verwacht. ,,Het was echt een grote dosis geluk die dag'', vertelt ze lachend. ,,Volgens mij was het gewoon toeval en een paar keer achter elkaar goed mikken.''

Senioren gaan weer bowlen

17-09-2019

Vanaf dinsdag 10 september is het seizoen 2019-2020 van de Bowlinggoep van de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen (voorheen Spel en Sport DRV) van start gegaan. Dit wordt het vijfentwintigse seizoen. Dit heuglijke feit zal volgend jaar ruim aandacht krijgen. De ruim zeventig mannen en vrouwen van de bowlinggroep spelen tot eind mei volgend jaar op dinsdagmiddag een onderlinge competitie. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers , die het leuk vinden om een paar uurtjes te bewegen en te spelen en zich in de strijd om de prijzen willen mengen.

rollatorloop
Een regenachtige, maar zeer geslaagde 10e editie van de landelijke Rollatorloop

17-09-2019

Maar liefst 400 deelnemers uit het hele land kwamen op woensdag 4 september naar het Olympisch Stadion. De middag begon met een 104-jarige deelneemster aan de 100 meter, onder behoorlijk wat media-aandacht. Hierna volgden het openingsdefilé en het ontsteken van Olympisch vuur, onder begeleiding van de FunFare. De tiende verjaardag werd extra feestelijk met een stuk taart voor iedereen, oudhollandse spellen en een optreden van de populaire zangeres Imca Marina. De Rollatorloop is in het leven geroepen om mensen te stimuleren in beweging te blijven.

Oktober Actief

17-09-2019

Al voor het vierde jaar wordt in De Ronde Venen de maand oktober uitgeroepen tot de Beweegmaand voor Senioren. Het is de Gemeente er erg aan gelegen dat mensen meer gaan bewegen om hun gezondheid te bevorderen. En zeg nou zelf: wie wil zich niet lekker fit en vrolijk voelen? Senior Sportief Actief De organisatie van dit project is in de ervaren handen van Senior Sportief Actief. Senior Sportief Actief heeft als doel om alle senioren op een plezierige manier te laten bewegen in een gezellige sfeer. Inmiddels sporten/bewegen er wekelijks 700 mensen bij Senior Sportief Actief in De Ronde Venen!
Geen Rabo fietstocht, maar Rabo Clubsupport

17-09-2019

De Rabobank is gestopt met de jaarlijkse fietstocht, waarbij meedoen betekende dat je voor Spel en Sport geld bijeen kon fietsen. In plaats hiervan is er nu de Rabo Clubsupport waarmee je, door mee te doen, eveneens geld kunt “verdienen” voor jouw eigen club of vereniging; variërend van sportclub tot buurtvereniging.
Iedereen actief met bijdrage van de Gemeente?

05-09-2019

Heeft u een laag inkomen en te weinig geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is de regeling Iedereen Actief interessant voor u. Mogelijk komt u in 2019 in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor culturele en sportieve activiteiten. Klik op "lees meer" hieronder voor meer informatie.
SPA
Spel & Sport in en nieuw jasje

30-07-2019

Wie wil dat niet zijn, sportief en actief? Je wordt er vrolijk van en het is goed voor je gezondheid. Al bijna 30 jaar biedt Spel en Sport daarvoor allerlei mogelijkheden, en zo'n 700 mensen maken daar wekelijks gebruik van. Omdat we ernaar streven dat nog meer senioren sportief en actief gaan bewegen, gaat Spel en Sport vanaf 1 september aanstaande door met een nieuw logo en een nieuwe naam: Senior Sportief Actief DRV!
bowlinggroep
Seizoenafsluiting seniorenbowling De Ronde Venen

10-06-2019

Op de laatste dinsdag van mei vindt de traditionele seizoenafsluiting plaats van de bowlingcompetitie voor senioren. De bowlinggroep maakt deel uit van de Stichting Spel en Sport De Ronde Venen. Op dinsdag 28 mei kwamen de deelnemers nog een keer bij elkaar om met een feestelijke en gezellige middag het seizoen af te sluiten. Tevens werd de balans opgemaakt van de competitie die eind augustus vorig jaar van start was gegaan en werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet.
Zomerwandelen lagere prijs

18-05-2019

Zomerwandelen In het seizoen zijn er bij Spel en Sport groepen voor Sportief Wandelen, in de zomer gaat Spel en Sport hiermee door met twee avondwandelgroepen, een in Wilnis en - als er voldoende deelnemers zijn - ook een in Vinkeveen. In de Fittaal van mei is een fout geslopen. De prijs is niet €105,- maar €78,-
Sportinstuif 2019

08-05-2019

Ons jubileumfeest in 2015 sloten we af met een feestelijke spelmiddag in De Boei. Dit bleek een schot in de roos en de afspraak is gemaakt dit om het jaar een vervolg te geven. In 2017 was dat een succes.
Bestuursleden gezocht voor Spel & Sport

08-05-2019

De Ronde Venen – Stichting Spel en Sport DRV is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Recentelijk hebben twee bestuursleden om gezondheidsredenen hun functie moeten neerleggen en bestaat het Dagelijks Bestuur (DB) nog slechts uit vier personen. Naast de functie van (vice) voorzitter zoeken we een bestuurslid met PR in de portefeuille.
WF
Spel & Sport/Hertha actief in Walking Football toernooi.

27-04-2019

De Walking Football groep van Spel & Sport, de Hertha Oldstars (zie foto), nam op 24 april deel aan het eerste Stichtse Vecht Walking Football toernooi. Op de velden van OSM75 in Maarssenbroek waren acht clubs uit Utrecht-West aangetreden met als blikvanger FC Utrecht.