Ons programma kent elk jaar een aantal vaste onderdelen. Op deze pagina kun je zien welke dat zijn. Alle actuele activiteiten staan op onze nieuws pagina. 

Kom bij ons over de vloer!

In alle vier de grote kernen komen wij met de ‘Smartfloor’ en bijbehorende activiteiten in de maanden mei en juni naar je toe. De smartfloor is een vloer waar men overheen loopt en waarbij wordt gemeten hoe het staat met jouw valrisico. 

Cursus Valpreventie
Blijf op de been!! Senior Sportief Actief, MTC Fysiotherapie laten je niet vallen. Veel beter nog; met een 10 delige cursus valpreventie wordt er gewerkt aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denk je misschien, maar je lichaam gaat nu eenmaal veranderen bij het ouder worden en dat is van invloed op de balans. Na tien lessen ben je een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis, balans, spierkracht en mobiliteit. Klik voor meer informatie en inschrijven.
Nieuwjaarsfestijn Senior Sportief Actief

Al rond  9 uur kwamen de eerste deelnemers aan het Nieuwjaarsfestijn van Senior Sportief Actief de Willisstee binnen. De gebruikelijke toernooien van volleybal en stoelhonk konden de afgelopen jaren niet doorgaan.

Vitaliteits-test

Vitaal blijven willen we allemaal, maar hoe vitaal ben je eigenlijk? Meten is weten, daarom organiseert Senior Sportief Actief  jaarlijks, in opdracht van de Gemeente, een Vitaliteits-test voor 60 plussers. In de loop van de jaren is de test steeds verder uitgebreid , meerdere organisaties dragen een steentje bij, want dat bewegen een medicijn kan zijn wordt steeds duidelijker. Hoe staat het met je spierkracht, lenigheid, reactievermogen en uithoudingsvermogen, maar ook hoe staat het met je gewicht, suikergehalte, bloeddruk, balans en cognitie?

Oktober Actief

Oktober Actief is een stimuleringsproject van de gemeente De Ronde Venen. Dit project wordt uitgevoerd door Senior Sportief Actief. Bewegen is belangrijk voor senioren, daarom is het goed om kennis te maken met allerlei vormen daarvan. Zo vinden mensen een voor hen geschikte manier om regelmatig te bewegen, daarmee te werken aan hun fitheid en gezondheid en tegelijkertijd samen met anderen het plezier ervan te ervaren.
Lees meer op de Oktober actief website

Groepsactiviteiten

Het doel van Senior Sportief Actief is steeds meer senioren steeds meer aan het bewegen te krijgen. Daarvoor zijn er allerlei soorten groepslessen voor mensen met verschillende fitheid. Maar naast het bewegen is in veel groepen ook de gezelligheid een belangrijke factor om mee te doen. Groepen die overdag sporten drinken vaak samen nog even koffie na de les. En er worden aan het begin of rond de Kerst of aan het eind van het seizoen ook extra activiteiten georganiseerd door sommige groepen zelf.

Wintersportreis

Voor de liefhebbers van wintersport en sportief wandelen in een winterse omgeving wordt jaarlijks een achtdaagse busreis naar een wintersportgebied, meestal in Oostenrijk, georganiseerd. De laatste paar jaar vindt de reis begin maart plaats. Dan zijn er wat meer zonne-uren en is het wat langer licht. Het betreft een door een touroperator geheel verzorgde reis op basis van halfpension, waarbij Senior Sportief Actief voor de reizigers zorgt. Dat kunnen zowel vaste deelnemers zijn, alsook hun introducées en andere geïnteresseerden.