Instuif

Om het jaar organiseert Senior Sportief Actief een Sportinstuif. Dit is een sportieve en gezellige middag in Dorpshuis De Boei voor onze vaste deelnemers en voor gasten. Voor de deelnemers is het een leuke mogelijkheid om ook eens een van de vele andere activiteiten uit te proberen. Voor de gasten is het een kennismaking met allerlei manieren van bewegen. Het programma loopt van Stoelhonkbal tot Walking Football. Het biedt mogelijkheden voor mensen die al (heel) fit zijn, maar ook voor hen die dat niet meer zo zijn. Naast de sportieve activiteiten is er alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de hal, waar ook diverse activiteiten als tafeltennis te doen zijn. De instuif begint met een gezamenlijke warming up en wordt ook gezamenlijk afgesloten met een speciale activiteit. In 2017 was dat Luchtdirigeren, waarbij ieder - voorzien van een baton - leiding gaf aan een denkbeeldig orkest en vrolijk meedeinde op de muziek…

 

inst1

inst2

inst3

inst10nwinst4

Volleybollentoernooi

In de eerste week van januari van elk jaar staan veel deelnemers van Senior Sportief Actief alweer klaar om het jaar sportief te beginnen. Dan vindt het Volleybollentoernooi plaats waar het altijd vrolijk aan toe gaat. Veel conditielessen eindigen met 10 minuten volleyballen. Het is een geliefde activiteit bij de deelnemers, en in het volleybollentoernooi is het extra leuk om ook eens tegen andere groepen te spelen. Ook hier zijn er verschillende niveaus met ballen van verschillende grootte, maar iedereen heeft evenveel plezier. Het gaat ook niet om winnen, al worden er zeker ook spannende partijen gespeeld, waar het soms bijna fanatiek aan toe gaat. Het gaat ook om de bollen, want er zijn oliebollen bij de koffie!

volleybollen

voll1nw

voll3nw

voll4nw

voll5nw

Wintersportreis

Voor de liefhebbers van wintersport en sportief wandelen in een winterse omgeving wordt jaarlijks een achtdaagse busreis naar een wintersportgebied, meestal in Oostenrijk, georganiseerd. De laatste paar jaar vindt de reis begin maart plaats. Dan zijn er wat meer zonne-uren en is het wat langer licht. Het betreft een door een touroperator geheel verzorgde reis op basis van halfpension, waarbij Senior Sportief Actief voor de reizigers zorgt. Dat kunnen zowel vaste deelnemers zijn, alsook hun introducées en andere geïnteresseerden. Maximaal kunnen er 48 personen mee, waarbij de vaste deelnemers bij grote deelname uiteraard voorrang hebben. Primair betreft het een langlauf- en wandelreis, maar als er voldoende alpineskiërs meegaan is de chauffeur vrijwel altijd bereid om de skiërs bij een piste af te zetten. Het afwisselende is dat iedere dag een andere wintersportlocatie wordt bezocht. Verder is het gebruik van een langlaufset, alsook een halve dag langlaufinstructie, in de prijs inbegrepen. Naast het sportieve aspect speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol. Zo worden er ‘s avonds in het hotel allerlei activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een muzikale (dans)avond met live muziek, een fakkelwandeling met glühwein en/of ijsstokschieten. Maar er zijn ook groepjes die spontaan aan het kaarten slaan of een ander gezelschapsspel met elkaar spelen. Dan wel gezellig al pratend een drankje met elkaar drinken. Uiteraard is iedereen geheel vrij om zelf te bepalen waaraan hij of zij al dan niet wil meedoen.

wintersport

winter 2

winter 3

Groepsactiviteiten

Het doel van Senior Sportief Actief is steeds meer senioren steeds meer aan het bewegen te krijgen. Daarvoor zijn er allerlei soorten groepslessen voor mensen met verschillende fitheid. Maar naast het bewegen is in veel groepen ook de gezelligheid een belangrijke factor om mee te doen. Groepen die overdag sporten drinken vaak samen nog even koffie na de les. En er worden aan het begin of rond de Kerst of aan het eind van het seizoen ook extra activiteiten georganiseerd door sommige groepen zelf. Wat men gaat doen is heel verschillend: een wandeling in een mooi natuurgebied, een zelf voorbereide lunch, een keer uit eten of een bezoek aan een bezienswaardigheid in de buurt. Al deze activiteiten dragen bij aan de prettige sfeer in de Sportief Actief groepen.

sociaal actief

Stoelhonkbaltoernooi

Senior Sportief Actief organiseert 1x per jaar het ‘Kees van Ankeren stoelhonkbaltoernooi’ voor haar deelnemers. Met behulp van sponsors wordt een gezellige, sportieve middag georganiseerd in de Argon kantine. Onze deelnemers kijken altijd met veel plezier uit naar deze dag. Teams uit Uithoorn, Haarlem en Zevenhoven worden op deze dag uitgedaagd om samen met onze eigen spelers te strijden om de eerste plaats en de wisselbeker! Toch is winnen niet het belangrijkste. Het gaat vooral om plezier en ontmoeting. Behalve dit ‘grote’ toernooi worden er ook nog wel kleine toernooitjes georganiseerd tussen Wilnis en Vinkeveen of Wilnis en Uithoorn. De sfeer is ook hier altijd heel gemoedelijk. Deze activiteiten zorgen voor grote verbondenheid onder onze spelers.