Cursus Valpreventie Wilnis vanaf 12 oktober
Cursus valpreventie Wilnis Blijf op de been!! Senior Sportief Actief, MTC Fysiotherapie laten u niet vallen. Veel beter nog; met een 10 delige cursus valpreventie wordt er gewerkt aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denkt u misschien, maar uw lichaam gaat nu eenmaal veranderen bij het ouder worden en dat is van invloed op de balans. Na tien lessen bent u een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis, balans, spierkracht en mobiliteit. Klik voor meer informatie en inschrijven.
Nieuwjaarsfestijn Senior Sportief Actief

Al rond  9 uur kwamen de eerste deelnemers aan het Nieuwjaarsfestijn van Senior Sportief Actief de Willisstee binnen. De gebruikelijke toernooien van volleybal en stoelhonk konden de afgelopen jaren niet doorgaan.

Vitaliteits-test

Vitaal blijven willen we allemaal, maar hoe vitaal bent u eigenlijk? Meten is weten, daarom organiseert Senior Sportief Actief  jaarlijks, in opdracht van de Gemeente, een Vitaliteits-test voor 60 plussers. In de loop van de jaren is de test steeds verder uitgebreid , meerdere organisaties dragen een steentje bij, want dat bewegen een medicijn kan zijn wordt steeds duidelijker. Hoe staat het met uw spierkracht, lenigheid, reactievermogen en uithoudingsvermogen, maar ook hoe staat het met uw gewicht, suikergehalte, bloeddruk, balans en cognitie?

Oktober Actief

Oktober Actief is een stimuleringsproject van de gemeente De Ronde Venen. Dit project wordt uitgevoerd door Senior Sportief Actief. Bewegen is belangrijk voor senioren, daarom is het goed om kennis te maken met allerlei vormen daarvan. Zo vinden mensen een voor hen geschikte manier om regelmatig te bewegen, daarmee te werken aan hun fitheid en gezondheid en tegelijkertijd samen met anderen het plezier ervan te ervaren.
Lees meer op de Oktober actief website

Stoelhonkbaltoernooi

Senior Sportief Actief organiseert 1x per jaar het ‘Kees van Ankeren stoelhonkbaltoernooi’ voor haar deelnemers. Met behulp van sponsors wordt een gezellige, sportieve middag georganiseerd in de Argon kantine. Onze deelnemers kijken altijd met veel plezier uit naar deze dag. Teams uit Uithoorn, Haarlem en Zevenhoven worden op deze dag uitgedaagd om samen met onze eigen spelers te strijden om de eerste plaats en de wisselbeker! Toch is winnen niet het belangrijkste. Het gaat vooral om plezier en ontmoeting.

Groepsactiviteiten

Het doel van Senior Sportief Actief is steeds meer senioren steeds meer aan het bewegen te krijgen. Daarvoor zijn er allerlei soorten groepslessen voor mensen met verschillende fitheid. Maar naast het bewegen is in veel groepen ook de gezelligheid een belangrijke factor om mee te doen. Groepen die overdag sporten drinken vaak samen nog even koffie na de les. En er worden aan het begin of rond de Kerst of aan het eind van het seizoen ook extra activiteiten georganiseerd door sommige groepen zelf.

Wintersportreis

Voor de liefhebbers van wintersport en sportief wandelen in een winterse omgeving wordt jaarlijks een achtdaagse busreis naar een wintersportgebied, meestal in Oostenrijk, georganiseerd. De laatste paar jaar vindt de reis begin maart plaats. Dan zijn er wat meer zonne-uren en is het wat langer licht. Het betreft een door een touroperator geheel verzorgde reis op basis van halfpension, waarbij Senior Sportief Actief voor de reizigers zorgt. Dat kunnen zowel vaste deelnemers zijn, alsook hun introducées en andere geïnteresseerden.

Volleybollentoernooi

In de eerste week van januari van elk jaar staan veel deelnemers van Senior Sportief Actief alweer klaar om het jaar sportief te beginnen. Dan vindt het Volleybollentoernooi plaats waar het altijd vrolijk aan toe gaat. Veel conditielessen eindigen met 10 minuten volleyballen. Het is een geliefde activiteit bij de deelnemers, en in het volleybollentoernooi is het extra leuk om ook eens tegen andere groepen te spelen. Ook hier zijn er verschillende niveaus met ballen van verschillende grootte, maar iedereen heeft evenveel plezier.

Instuif

Om het jaar organiseert Senior Sportief Actief een Sportinstuif. Dit is een sportieve en gezellige middag in Dorpshuis De Boei voor onze vaste deelnemers en voor gasten. Voor de deelnemers is het een leuke mogelijkheid om ook eens een van de vele andere activiteiten uit te proberen. Voor de gasten is het een kennismaking met allerlei manieren van bewegen. Het programma loopt van Stoelhonkbal tot Walking Football. Het biedt mogelijkheden voor mensen die al (heel) fit zijn, maar ook voor hen die dat niet meer zo zijn.