Blijf op de been!!

Senior Sportief Actief en de locale fysiotherapeut laten je niet vallen.

Veel beter nog; met een 10 delige cursus valpreventie wordt er gewerkt aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denk je misschien, maar je lichaam gaat nu eenmaal veranderen bij het ouder worden en dat is van invloed op de balans. Na tien lessen ben je een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis,  balans, spierkracht en mobiliteit.

Kenniscentrum Sport en Bewegen:

Valpreventie verlicht druk op de zorg: winst voor individu en maatschappij (open artikel)

Afbeelding met persoon, schoenen, voeten

Automatisch gegenereerde beschrijving  

 

PROGRAMMA

Theorie In Balans: Je krijgt antwoorden op vragen als hoe werkt evenwicht nu eigenlijk? Wat zijn risicofactoren. Wat is de invloed van zintuigen en medicijngebruik, maar ook van gedrag en omgeving.

Praktijktraining: Met de Otago methode ga je praktisch en effectief aan de slag voor sterkere spieren. Er wordt gewerkt aan een beter balansgevoel en een goede looptechniek. Op dikke matten wordt het begin van valtechniek aangeleerd. Het zijn totaal 10 trainingslessen.

Zodra er weer een nieuwe vitaliteitstest is gepland zal dit kenbaar worden gemaakt op deze website en in De Ronde Venen.

 

Mocht u 1 of 2 praktijktrainingen niet kunnen bijwonen is dat begrijpelijk. De effectiviteit van de cursus zal hier niet onder lijden.


 

Eigen bijdrage
Voor de gehele cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 50,00. U ontvangt dan een cursusboek en natuurlijk wordt er voor koffie en thee gezorgd.

Heb je al eerder de cursus valpreventie gevolgd?
Het is verstandig om de training, met name de valtechniek, jaarlijks te herhalen. Vanzelfsprekend kun je de theorie dan overslaan. Dan volg je dus 10 x alleen de praktijktraining  van 11.30 tot 12.30 uur. Eigen bijdrage  € 35,--.

Meer informatie bel je met Petra Taal 06-46 33 75 86