Al rond  9 uur kwamen de eerste deelnemers aan het Nieuwjaarsfestijn van Senior Sportief Actief de Willisstee binnen. De gebruikelijke toernooien van volleybal en stoelhonk konden de afgelopen jaren niet doorgaan. Het plan om een dansavond te organiseren was  al enkele malen uitgesteld. Maar nu ging het ervan komen: 6 januari werd een feestelijke dag waarop dit allemaal samen kwam in een Sportief Nieuwjaarsfestijn.

De sporters waren er het eerst. Zo’n 70 mensen werden ontvangen met koffie en een heerlijke, versgebakken oliebol. In de sporthal kon getafeltennist worden, en er waren 3 volleybal- en drie badmintonvelden. Vooral volleybal was in trek, maar men wilde ook wel weer eens een potje tafeltennissen. Dat was voor velen lang geleden, en dus erg leuk om te doen.  De badmintonners kregen adviezen om hun service of slag te verbeteren en zo speelden zij vrolijke dubbelspelen.

Terwijl zij in de sporthal het nieuwe jaar sportief inluidden, kwamen er opnieuw zo’n 100 mensen naar de Willisstee. Ook zij kregen een oliebol bij de koffie en daarna verdeelden ruim 70 mensen zich in 3 groepen, die onder deskundige leiding een korte of langere wandeling maakten. Iedereen was opgetogen over het weer, heerlijk wat zon, na de mist en regen van vroeg in de ochtend. De oudere senioren van deze groep togen naar de Culturele zaal. Daar stonden twee stoelhonkbalbakken opgesteld, waar serieus gespeeld werd. Het mooiste is als je een homerun gooit, daar zijn veel punten mee te behalen. Onder leiding van drie docenten was het een plezierige strijd.

Toen de wandelaars op pad gegaan waren, was de Stee-Inn weer leeg en dus kwamen veel sporters daar even pauzeren. Maar niet te lang, want wat is er leuker dan met bekende of onbekende mensen samen te sporten? Het was al gauw weer een hele drukte in de sporthal.

Rond 12 uur waren de wandelaars weer terug. Toen kwam ook het eindsignaal voor de sporters en de stoelhonkballers. Het was tijd om samen snert te gaan eten!  Het werd heel gezellig, alle 170 deelnemers zorgden ervoor dat er in de Stee-Inn en de grote zaal daarnaast druk gepraat en ook lekker gegeten werd. De deelnemers waren enthousiast over dit festijn; “Volgend jaar weer?” “Het was heel leuk en goed georganiseerd”.  Als aandenken aan deze dag kreeg iedereen nog een Senior Sportief Actief-mok mee.

Hiermee was het festijn nog niet afgelopen. ’s Avonds waren er opnieuw zo’n 100 mensen naar de Willisstee gekomen voor een dansavond in de sfeervol aangeklede Culturele zaal.  Dit keer niet in sporttenue, maar feestelijk gekleed om er een mooie avond van te maken. DJ Hennie zorgde ervoor, dat de dansvloer steeds vol met swingende mensen stond. Een danspaar verzorgde twee keer een demonstratie. Spontaan vormden zich af en toe groepjes die lieten zien hoe leuk Line Dance is. Het duurde tot in de late uurtjes.

Docenten Jos Kooijman, Joke van Diemen en Andrea hadden het Nieuwjaarsfestijn bedacht en met veel vrijwilligers uitgewerkt tot een zeer geslaagde dag. Er was dan ook veel dank voor hen, net als voor de medewerkers van de Willisstee, alles verliep prima. Het was een goed begin van het jaar waarin Senior Sportief Actief opnieuw gaat zorgen voor beweging, in de vele lessen en in de bijzondere activiteiten. Wilt u ook zorgen voor beweging, kijk eens op www.seniorsportiefactiefdrv.nl naar wat er allemaal te doen is, u bent overal van harte welkom!