Cursus valpreventie Wilnis

 

Blijf op de been!!

Senior Sportief Actief, MTC Fysiotherapie laten u niet vallen.

Veel beter nog; met een 10 delige cursus valpreventie wordt er gewerkt aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denkt u misschien, maar uw lichaam gaat nu eenmaal veranderen bij het ouder worden en dat is van invloed op de balans. Na tien lessen bent u een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis,  balans, spierkracht en mobiliteit.

Afbeelding met persoon, schoenen, voeten

Automatisch gegenereerde beschrijving  

 

PROGRAMMA

Theorie In Balans: U krijgt antwoorden op vragen als hoe werkt evenwicht nu eigenlijk? Wat zijn risicofactoren. Wat is de invloed van zintuigen en medicijngebruik, maar ook van gedrag en omgeving.

Praktijktraining: Met de Otago methode gaat u praktisch en effectief aan de slag voor sterkere spieren. Er wordt gewerkt aan een beter balansgevoel en een goede looptechniek. Op dikke matten wordt het begin van valtechniek aangeleerd. Het zijn totaal 10 trainingslessen.

Locatie: De Willisstee, Pieter Joostenlaan 24, Wilnis
Programma:
Donderdag 12, 19 ,26 oktober en 2, 9 november van 10.00-12.30 uur: theorie én praktijktraining

Donderdag 16, 23, 30 november en 7,14 december van 11.30-12.30 uur vervolg praktijktraining

 

Mocht u 1 of 2 praktijktrainingen niet kunnen bijwonen is dat begrijpelijk. De effectiviteit van de cursus zal hier niet onder lijden.


 

Eigen bijdrage
Voor de gehele cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 75,00. U ontvangt dan een cursusboek en natuurlijk wordt er voor koffie en thee gezorgd.

Hebt u al eerder de cursus valpreventie gevolgd?
Het is verstandig om de training, met name de valtechniek, jaarlijks te herhalen. Vanzelfsprekend kunt u de theorie dan overslaan. Dan volgt u dus 10 x alleen de praktijktraining  van 11.30 tot 12.30 uur. Eigen bijdrage  € 35,--.

U kunt zich aanmelden door hier  op “inschrijven” te klikken of voor meer informatie belt u met Jos Kooijman 06-27 13 20 82.