Bij een goede conditie wordt vaak alléén gedacht aan uithoudingsvermogen. Toch omvat een goede conditie veel meer dan dat! Denk ook aan lenigheid, spierkracht, balans en coördinatie. Laten deze ingrediënten nu ook allemaal aanwezig zijn bij het dansen!
Maar er zijn nóg meer voordelen!

Wat dacht je van de hersenen? Bij het aanleren en uitvoeren van een dans wordt er een groot appél gedaan op het brein. De danser gebruikt heel wat hersengebieden om te kunnen dansen zoals beweging, balans, oriëntatie, geheugen. Bij een wetenschappelijk onderzoek ontdekten men dat mensen die nog regelmatig dansten minder last kregen van dementie. Het effect was veel groter dan bij zwemmen, fietsen of golf spelen! Momenteel wordt ook in Eindhoven onderzoek gedaan naar de effecten van dans op bepaalde ziektebeelden. Met andere woorden: kan dansen een medicijn zijn?
Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het plezier wat je er met elkaar aan beleefd! Want dansen is vooral ook een sociaal gebeuren. Dansen in een rij, kring, met 2 – of 4 tallen. Lachen omdat je in plaats van rechts naar links gaat! Samen dansen op muziek uit alle windstreken heeft dus héél véél voordelen! Zowel fysiek als mentaal. Kom eens kijken (of vrijblijvend meedoen)!

Plaats en tijd:

Wilnis, De Schakel, Dorpsstraat 20
maandag 10.45 – 12.00 uur

Kosten: € 118,- / seizoen van september tot en met mei

Docent(en)