29-12-2021

Beweegt u niet of nauwelijks?

In opdracht van de gemeente De Ronde Venen organiseert Senior Sportief Actief een vitaliteitstest voor mannen en vrouwen vanaf 60 jaar die mogelijk niet of te weinig bewegen. De test wordt georganiseerd op zaterdagmiddag 22 januari in Het Sporthuis Abcoude. Na afloop hoort u meteen hoe u er, vergeleken met uw leeftijdsgenoten, voor staat. De test neemt ongeveer een uur in beslag en start met het meten van uw bloeddruk. Een arts in opleiding bekijkt vervolgens of u aan de test mee kunt doen. De onderdelen worden begeleid door ervaren vrijwilligers, fysiotherapeuten, diëtisten, sportdocenten en een verpleegkundige.

De onderdelen zijn:

· 6 minuten wandeltest

· Reiktest (lenigheid achterbenen)

· Back Scratch test (lenigheid schouders)

· Knijptest (spierkracht armen/bovenlichaam)

· Sta-op test (spierkracht benen)

· Fitlight test (reactievermogen)

· Voetjes test (balans)

· Meten en Wegen

· Cognitieve test

· Ogen test

De resultaten van de testen worden beoordeeld door gekwalificeerde docenten van Senior Sportief Actief, die vervolgens de totale uitslag met u bespreken bij een kopje thee of koffie. De uitslag van de bloedsuikertest en die van de gewichtsmeting worden meteen na de test met u doorgenomen.
Hoe kunt u vitaal worden en blijven?
Naast de uitslag van uw test komt in het adviesgesprek ook een vrijblijvend beweegaanbod ter sprake. Senior Sportief Actief en de partners bij deze vitaliteitstest hebben allerlei mogelijkheden om uw vitaliteit op peil te brengen of te verhogen.

Doe de Vitaliteits-test, meet, weet en blijf vitaal!
Meedoen aan deze test is kosteloos.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl of bel met Jos Kooijman 06-27 13 20 28.

Op de testdag wordt gewerkt volgens de corona regels. Dus met kleine groepjes en is er veel ruimte om afstand te houden. Bij de ingang zal uw QR code worden gescand.