15-03-2023

 U kunt zich aanmelden door op AANMELDEN te klikken of voor meer informatie belt u met Jos Kooijman 06-27 13 20 82.

Blijf op de been!!

Senior Sportief Actief, MTC Fysiotherapie en VB Fysio laten u niet vallen.

Veel beter nog; met een 10 delige cursus valpreventie wordt er gewerkt aan een optimale balans waardoor de kans op vallen in de toekomst flink verkleind gaat worden. “Niets voor mij” denkt u misschien, maar uw lichaam gaat nu eenmaal veranderen bij het ouder worden en dat is van invloed op de balans. Na tien lessen bent u een stuk beter voorbereid op een toekomst met meer kennis, balans, spierkracht en mobiliteit.

PROGRAMMA

Theorie In Balans: U krijgt antwoorden op vragen als hoe werkt evenwicht nu eigenlijk? Wat zijn risicofactoren. Wat is de invloed van zintuigen en medicijngebruik, maar ook van gedrag en omgeving.

Praktijktraining: Met de Otago methode gaat u praktisch en effectief aan de slag voor sterkere spieren. Er wordt gewerkt aan een beter balansgevoel en een goede looptechniek. Op dikke matten wordt het begin van valtechniek aangeleerd. Het zijn totaal 10 trainingslessen.

Locatie: De Willisstee, Pieter Joostenlaan 24, Wilnis Programma: Donderdag 6, 13,20 april en 4 mei van 10.00-12.30 uur: theorie én praktijktraining

Donderdag 11 mei Doortrappen: fietsvalpreventie met in de middag een fietstocht Donderdag 25 mei en 1,8,15,22 juni van 11.30-12.30 uur praktijktraining

Mocht u 1 of 2 lessen niet kunnen bijwonen is dat begrijpelijk. De effectiviteit van de cursus zal hier niet onder lijden.

Eigen bijdrage.
Voor de gehele cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 75,00. U ontvangt dan een cursusboek en natuurlijk wordt er voor koffie en thee gezorgd.

Hebt u al eerder de cursus valpreventie gevolgd? Het is verstandig om de training, met name de valtechniek, jaarlijks te herhalen. Vanzelfsprekend kunt u de theorie dan overslaan. Dan volgt u dus 10 x alleen de praktijktraining van 11.30 tot 12.30 uur. Eigen bijdrage € 35,--. U kunt zich aanmelden via www.seniorsportiefactiefdrv.nl/nieuws of voor meer informatie belt u met Jos Kooijman 06-27 13 20 82.

val